Ο Κοτζιάς στους Δελφούς αντί για Βόρεια χρησιμοποίησε σκέτο ‘Μακεδονία’

Share:

Αυτό είχανε από την πρώτη στιγμή στο νου τους οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Να δώσουν το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος χωρίς κανένα γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο δημιουργός της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σήμερα αποκάλεσε σε Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τη Βόρεια Μακεδονία την αποκάλεσε απλά ‘Μακεδονία’. Αυτό αμέσως προκάλεσε καταιγίδα αντιδράσεων.

Από την ομιλία του που υπάρχει σε βίντεο και το οποίο δημοσιεύθηκε στο Twitter ακούγεται με σαφήνεια καθώς αναφέρεται στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε μια μικρή ή μεσαίου μεγέθους χώρα. Αλλά στα Βαλκάνια είμαστε μια πολύ ισχυρή χώρα. Αυτό είναι το παράδοξο της εξουσίας. Για παράδειγμα, η Βουλγαρία έχει ΑΕΠ 42 δισεκατομμυρίων, η Αλβανία έχει 11, στη συνέχεια η Μακεδονία είχε 8-9 και τώρα 10-11.

Παρά την κρίση, έχουμε 190 δισεκατομμύρια… Είναι διπλάσιο από ό, τι έχουν όλες μαζί», δήλωσε ο Κοτζιάς.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός δήλωσε για ακόμη μία φορά ότι «ήταν προς το συμφέρον μας να βρούμε μια λύση για τη Μακεδονία γιατί ξοδεύουμε διπλωματικά μέσα για αυτήν».

echedoros-a.gr

Previous Article

Αρνείται την Πανορθόδοξο Σύνοδο για το Ουκρανικό το Φανάρι

Next Article

Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαίος ελέγχεται απὸ τα γραπτά του!

Διαβάστε ακόμα