Ο κ. Κουρουμπλής και η κοροϊδία της “Αριστεράς”

Share:

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο κ. Κουρουμπλής εμφανίζεται ως πιστό μέλος της Εκκλησίας και γι’υτο το λόγο αναφερόμαστε σε αυτά που λέει.

Μεταξύ των άλλων ο δημοσιογράφος τον ερωτά :

-Συμφωνείτε με τη συνταγματική αναθεώρηση που προχωρά η κυβέρνηση για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας; Το ουδετερόθρησκο κράτος σας βρίσκει σύμφωνο; Για ποιο λόγο άραγε, αναρωτιέται ο πολίτης, να γίνουν όλα αυτά; Πόσο αναγκαίο είναι αυτό το κακό;

“Δεν το κρίνω αναγκαίο κακό. Αλλά έχω κουραστεί από την απύθμενη υποκρισία πολλών. Όλοι μας, ως παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ξέρουμε και πρόσωπα και πράγματα. Πολιτικά κατάγομαι από τον χώρο που όρισαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Νικόλαος Πλαστήρας. Κάποιοι χρησιμοποίησαν την Εκκλησία εναντίον αυτών των ανθρώπων, ταυτίζοντάς τη με μία πολιτική άποψη. Ωφέλησε αυτό την Εκκλησία; Ήταν εθνομηδενιστές ο Βενιζέλος κι ο Πλαστήρας; Η Ορθοδοξία ανήκει στο λαό, δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό κόμμα. Εκκλησία σημαίνει λαός.

Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από τον εναγκαλισμό της με το κράτος ανοίγει νέους ορίζοντες για αυτήν. Της δίνει τη δυνατότητα για μια πραγματικά αυτόνομη, αυτοδύναμη και αυτοκαθοριζόμενη πορεία, απαλλαγμένη από τους πειρασμούς της κοσμικής εξουσίας, η οποία πολλές φορές χρησιμοποίησε την Εκκλησία για προσωπικό και πολιτικό όφελος. Μέσα από μια αυτόνομη πορεία, η Ορθοδοξία έχει να δώσει και τώρα και στο μέλλον πολλά στο λαό. Γιατί ο λαός τη θέλει ψηλά στη συνείδησή του και όχι υποχείριο των πολιτικών και των κομμάτων. Με το δικό μου βλέμμα, η Ορθοδοξία θα πορευθεί σε έναν τέτοιο δρόμο και θα έρθει η μέρα που πολλοί θα υποστηρίξουν ότι αυτή η απελευθέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.”

Στην παραπάνω απάντηση θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής. Βλέπουμε την διαστρέβλωση της αληθείας που επιχειρείται “εκ δεξιών” δηλ, όλα γίνονται για το καλό της Εκκλησίας και εσείς δεν το καταλαβαίνετε. Βέβαια πως εξηγείται άθεοι αριστεροί αλλά και χριστιανοί αριστεροί να συμφωνούν στα ίδια επίμαχα σημεία είναι άξιο απορίας. Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Κουρουμπλής : ¨Ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από τον εναγκαλισμό της με το κράτος ανοίγει νέους ορίζοντες για αυτήν.” Μα η Εκκλησία στις μέρες μας είναι πλήρης διαχωρισμένη από το κράτος με δική της ηγεσία και διοίκηση. Αυτό που λυσσαλέα πολεμάει η άθεη κυβέρνηση είναι να εξοβελισει την Ορθόδοξη πίστη από το Σύνταγμα και όχι την Εκκλησία. Θέλει να εξοβελίσει το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού από το Σύνταγμα. Θέλει να φαίνεται το κράτος ουδετερόθρησκο δηλ,  άθεο και όχι Ορθόδοξο χριστιανικό.

Previous Article

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελευσίνος Ιερόθεος

Next Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε ακόμα