Ο Μακαριώτατος Μητρ. Κιέβου Ονούφριος χωροστάτησε σε Θ. Λειτουργεία στη Λαύρα του Ποτσάεφ

Share:

Το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής εκκλησίας Μακ. Μητρ. Κ. Ονούφριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στη Λαύρα του Ποτσάεφ.

Στις 12 Ιανουαρίου 2023, το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Λαύρα Κοιμήσεως Θεοτόκου του Πότσαεφ, αναφέρει το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης της UOC.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Μονής.

Στον Προκαθήμενο συλλειτούργησαν ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου της UOC, Μητροπολίτης Κάμιανετς-Ποντίλσκι και Γκοροντόκ Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της UOC, Μητροπολίτης Τσερνιβτσί και Μπουκοβίνα Μελέτιος, Μητροπολίτης Τερνουπόλεως και Καμιανέτς Σέργιος, ο Μητροπολίτης Ποτσάεφ Βλαδίμηρος, ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής του Ποτσέφ αρχιεπίσκοπος Σούμσκι Ιώβ, ο Επίσκοπος Ιρπίν Λαύρος, ο Επίσκοπος Μποροντίανκα Μάρκος, ο Επίσκοπος του Ιβάνο-Φρανκίβσκ και Κολομύια Νικήτας, ο κλήρος της μονής και προσκεκλημένοι με ιεροσύνη.

Στη Θεία Λειτουργία, ο Αρχιποιμένας ζήτησε από τον Θεό έλεος για τον ουκρανικό λαό, ώστε ο Κύριος να φωτίσει την κυβέρνηση, να ενισχύσει το θάρρος των στρατιωτών, να ελευθερώσει τους αιχμαλώτους και να δώσει ειρήνη στην Ουκρανία.

Στο τέλος της λειτουργίας ετελέσθη ιεροτελεστία της δοξολογίας της Γεννήσεως του Χριστού.

Μετά την απόλυση ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος απευθύνθηκε τους πιστούς με κήρυγμα.

«Η εορτή της Γεννήσεως του Χριστού είναι εορτή ειρήνης, ειρήνης Θεού και ευλογίας του Θεού. Είθε η ειρήνη για την οποία έψαλαν οι άγγελοι τη νύχτα των Χριστουγέννων και η καλή θέληση του Θεού να αναπαυθεί στις καρδιές του καθενός μας, στις οικογένειές μας, στην ουκρανική γη μας και σε όλο τον κόσμο. Ας βρει ο καθένας το δικό του αστέρι που τον οδηγεί στον Χριστό, γιατί στον Χριστό είναι η ειρήνη μας, στον Χριστό είναι η ευτυχία μας, στον Χριστό είναι το παρόν και το μέλλον μας, επειδή ο Χριστός είναι Ζωή», είπε ο Προκαθήμενος.

spzh.news

Previous Article

Τό Οὐκρανικό ζήτημα μπορεῖ νά ἐπιλυθεῖ μόνο σέ πανορθόδοξο ἐπίπεδο

Next Article

Άγνωστοι βανδάλισαν Σερβικό Ορθόδοξο Νεκροταφείο στο Βούκοβαρ