Ο νόμος περί μετονομασίας αποσκοπεί στην εκκαθάριση της Ορθόδοξης Ουκρανικής ΕκκλησίαςUOC

Share:

 

Ο Μητρ. Κλήμης σημείωσε ότι οι προσπάθειες των αρχών να εκφοβίσουν την UOC δεν θα επηρεάσουν τη θέση των πιστών που θέλουν να παραμείνουν στην κανονική Εκκλησία.

Ο νόμος της Ουκρανίας αριθ. 2662-VIII (περί μετονομασίας) υιοθετήθηκε στην εποχή του Προέδρου Πετρό Ποροσένκο με σκοπό την εκκαθάριση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ο Μητροπολίτης Νίζιν και Πριλούκι Κλήμης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Pravoslavie.Ru.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές προσπαθούν να εκφοβίσουν την κανονική Εκκλησία με αυτόν τον νόμο, ισχύς του οποίου έχει ανασταλεί. «Κρέμεται σαν σπαθί του Δαμοκλή πάνω από την Εκκλησία. Εάν δεν συμπεριφέρεστε σωστά, οι απαγορεύσεις που επιβάλλονται από το Επαρχιακό Δικαστήριο μπορούν να εξουδετερωθούν με απόφαση κάποιου υπαλλήλου. Τέλος, μετά η διαδικασία θα συνεχιστεί όπως ξέρουν», πιστεύει ο ιεράρχης της UOC.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι, στην πραγματικότητα, η αλλαγή του ονόματος δεν θα αλλάξει τη στάση των πιστών της UOC προς τους ιεράρχες τους, αλλά μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αυτό που η Εκκλησία δημιούργησε και αναβίωσε στην Ουκρανία κατά τα χρόνια της ανεξαρτησίας. «Οι ενορίτες μου γνωρίζουν σε ποια Εκκλησία ανήκω, ποιος είναι ο Πατριάρχης, ποιος είναι ο Μητροπολίτης Κιέβου. Και έχουν ήδη πάρει απόφαση για αυτό εδώ και πολύ καιρό. Ακόμα κι αν αλλάξω το όνομά μου, τίποτα δεν θα αλλάξει. Αλλά το κράτος υιοθέτησε αυτόν τον νόμο προκειμένου να εξουδετερώσει την UOC, είπε ο Μητροπολίτης Κλήμης. – Αν όμως ονομαστούμε Ρωσική Εκκλησία, ποιος στην Ουκρανία θα συνάψει κάποιο είδος συμφωνίας μαζί μας; Όσο θα αλλάζουν όλα τα έγγραφα, πιστεύω θα ξεκινήσει η αναδιανομή των ακινήτων και η Εκκλησία μας θα χάσει ένα σημαντικό μέρος αυτού που δημιούργησε και αναβίωσε τα τελευταία 30 χρόνια».

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ νωρίτερα, οι «Λαϊκοί» δήλωσαν ότι το Υπουργικό Συμβούλιο υπερασπίστηκε ανοιχτά τους αντιεκκλησιαστικούς νόμους.

spzh.news

Previous Article

Μηνύματα συμπαραστάσεως εἰς τὴν πληγεῖσαν ἀπὸ τὸν σεισμὸν Κρήτην

Next Article

Kατέλυσα την Θεία κοινωνία χωρίς να σκεφτώ ούτε τα μικρόβια, ούτε τα έντομα που είχαν πέσει μέσα