Ο Οικουμενισμός καλά κρατεί

Share:

Στις 3 Νοεμβρίου είδαμε στην ιστοσελίδα romfea.gr δηλώσεις του αγιορείτου ιερομονάχου π. Γεωργίου Αλευρά. Ο εν λόγω κληρικός αναφέρει ότι ο άγιος Πορφύριος όταν πληροφορήθηκε την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου, δοξολόγησε τον Θεό και είπε ότι στις ημέρες μας θα έχουμε ένα καλό τιμονιέρη στο καράβι της Εκκλησίας.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι ο ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Γεώργιος Αλευράς ο Καυσοκαλυβίτης είναι Πρόεδρος της «ΕΛΑΙΑ Α.Μ.Κ.Ε.». Για την οργάνωση αυτή το γραφείο επί των αιρέσεων και των παραθρησκειών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έβγαλε μια μακροσκελής ανακοίνωση στην οποία καταγγέλει την ΕΛΑΙΑ ότι μέσα από το έργο της προωθεί τον οικουμενισμό με έντεχνο τρόπο, αποδίδοντας οικουμενιστικές θέσεις στο προσωπο του Ι. Καποδίστρια και διαστρεβλώνοντας λόγια σύγχρονων αγίων.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει ότι : “Ας σημειωθεί εδώ ότι ο π. Γεώργιος υπήρξε υποτακτικός του αγίου Πορφυρίου και έζησε μαζί του ως «δόκιμος» μοναχός για 5-6 μήνες, μέχρι της οσιακής κοιμήσεώς του.

….Το ότι δυστυχώς ο π. Γεώργιος παρερμήνευσε τους τελευταίους λόγους του αγίου Πορφυρίου, αποδεικνύεται από όσα καταθέτει, σχετικά με το θέμα που μας απασχολεί,ο αγιορείτης ιερομόναχος π. Δαμασκηνός, τέως αρχιγραμματέας της Ιεράς Κοινότητος του αγίου Όρουςσε επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,, (15.8.2014). Γράφει: «Δυστυχώς ο αγιορείτης Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς, Καυσοκαλυβίτης, εις το βιβλίον του κ. Κορνιλάκη: «Επιστολαί του Καποδίστρια»…διαστρέφει το περιεχόμενον της τελευταίας προσευχής του αγίου Πορφυρίου, «ίνα ώσιν εν» και την ερμηνεύει, ότι αφορά την ένωσιν της Ρώμης και της Κωνσταντινουπόλεως και είναι δήθεν σύμφωνος με την γραμμήν των διαλόγων, ως γίνονται σήμερον. Ο υποφαινόμενος, ερμηνεύων την πραγματικήν ‘έννοιαν της τελευταίας προσευχής του αγίου Πορφυρίου, όστις έχει ενώπιόν του μίαν εξαμελή συνοδείαν με τα προβλήματα τα συγκεκριμένα που έχει κάθε συνοδεία, εύχεται για την ενότητά της καθώς απέρχεται εκ του παρόντος βίου και αποχαιρετά τα συγκεκριμένα πρόσωπα, που με υποδειγματικόν σεβασμόν και αγάπην τον υπηρετούν…»

Για το όλο θέμα ο Ο.Τ. είχε δημοσιεύσει το άρθρο του  κ. Παναγιώτου Κατραμάδου με τίτλο : “Παποκεντρικός Οικουμενισμός εις το περιβόλι της Παναγίας.”

Ο πόλεμος της προπαγάνδας καλά κρατεί αλλά το δυστύχημα είναι ότι ορισμένοι θέλουν να επιστρατεύσουν και τους αγίους.

Previous Article

Ακλόνητος ο Αμερικής

Next Article

Είναι πολλά τα λεφτά!!!

Διαβάστε ακόμα