Ο Πάπας φοράει σύμβολο των ομοφυλοφίλων;

Share:

Ποικίλα σχόλια έχει προκαλέσει η εμφάνιση του Πάπα με επιστήθιο Σταυρό, ο οποίος είναι πολύχρωμος . Ήδη σε ιστολόγια γράφεται ως απορία: “Εγκρίνει ο Πάπας μία “Εκκλησία Ουράνιο Τόξο”; Πως θα το ερμηνεύσει ο κόσμος αυτόν τον συμβολισμό;”. Οι υπαινιγμοί αφορούν το κίνημα ΛΟΑΤ, που χρησιμοποιεί τα ίδια χρώματα ως έμβλημά του.

Η επίσημη εξήγηση είναι ότι αυτός ο Σταυρός αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ημέρας για την νεολαία, που ετοιμάζεται για το 2019 και ο Πάπας το φόρεσε στο πλαίσιο της Συνόδου των νέων, που διεξάγεται αυτές της ημέρες στο Βατικανό.

Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν ότι ο Πάπας στέλνει άλλο μήνυμα… Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που με τη συμπεριφορά του, όπως τότε που υποδέχτηκε ενθέρμως φιλικό του ομοφυλόφιλο ζευγάρι ή αμφίσημες δηλώσεις του που αφήνει ανοικτά πολλά ενδεχόμενα σχετικά με τη στάση του απέναντι στην ομοφυλοφιλία.

Αδικαιολόγητη πάντως τυγχάνει η νωθρή αντιμετώπιση των περιστατικών παιδοφιλίας παπικών υψηλόβαθμων κληρικών ανά τον κόσμο, που άγγιξαν και στενούς συνεργάτες του.

Previous Article

ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΔΙΔΑΧΑΙ

Next Article

Mήνυμα του Μητροπολίτου Κονίτσης Ανδρέου για την 28η Οκτωβρίου

Διαβάστε ακόμα