Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν είπε μόνο αλλά και υπέγραψε

Share:

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος βρέθηκε στην Οδησσό, στις 27 Σεπτεμβρίου 2018 στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και προσφώνησε τον Μητροπολίτη Οδησσού κ. Αγαθάγγελο.

Στις δηλώσεις αυτές είπε: “Μείνετε στην Ορθόδοξη πίστη, μείνατε στην Κανονική Εκκλησία. Ο Απόστολος Πατριάρχης Πέτρος τον πρώτο αιώνα είδε σχισμένο τον χιτώνα του Χριστού. Αυτός ο χιτώνας μένει ματωμένος τόσους αιώνες.

Γι΄αυτό τον χιτώνα της Ορθοδοξίας κρατήσετέ τον μέσα στις καρδιές σας.

Στην ιστορία της Εκκλησίας μας είχαμε δύσκολα χρόνια. Όμως στην Ουκρανία αυτή την ευλογημένη Ορθόδοξη χώρα, υπάρχει η Κανονική Εκκλησία. Υπάρχει ο Μακαριώτατος αδελφός μας Ονούφριος, ένας ευλογημένος άνθρωπος του Θεού, ένας πραγματικός μοναχός.

Πριν μία εβδομάδα βρισκόμουν στην Εκκλησία της Πολωνίας. Μαζί με τον Μητροπολίτη Βαρσοβίας υπογράψαμε κείμενο, ότι είμαστε κοντά στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Είμαστε κοντά στους ανθρώπους που θέλουν μια Ορθόδοξη ειρηνική Εκκλησία.

Η αγάπη μου είναι κοντά σας. Έρχομαι λοιπόν κοντά σας για να σας πω, μείνετε πιστοί στην Ορθόδοξη Εκκλησία σας. Ευχαριστώ που ήλθατε σήμερα και γέμισε αυτή η Εκκλησία. Χριστός Ανέστη»

oukraniko.blogspot.com

Previous Article

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε κανονικά τον “Κιέβου” Επιφάνιο στην Λεμεσό

Next Article

Αρχιεπίσκοπε Αμερικής κ. Ελπιδοφόρε κατανοείτε τι λέγετε;