Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δεν λειτούργησε καμία φορά στην Κύπρο

Share:

Από την αρχή της επίσκεψης του ο Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόδωρος στην Κύπρο, δεν έχει λειτουργήσει σε καμία Εκκλησία της Κύπρου.

Ο Αρχηγός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β ‘ της Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για μια εβδομάδα, δεν κλήθηκε να λειτουργήσει στους ναούς της Εκκλησίας της Κύπρου. Όπως έγραψε ο Ορθόδοξος δημοσιογράφος, αναλυτής και μπλόγκερ Alexander Voznesensky στη σελίδα του στο Facebook, την παραμονή της επιστροφής του στην Αίγυπτο, ο πατριάρχης θα βρίσκεται στον Βέσπερο σε ένα από τα μοναστήρια, αλλά ούτε εκεί παρευρεθεί στη λειτουργία.

«Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έφτασε σε μια επίσκεψη διάρκειας μίας εβδομάδας στην Κύπρο», σημείωσε ο Voznesensky. «Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων, συναντήθηκε με  αρκετούς ιεράρχες της Κυπριακής Εκκλησίας, καθώς και συναντήθηκε με εκπροσώπους των κυπριακών αρχών. Αλλά! Είναι ενδιαφέρον, στις 18 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος φεύγει από την Κύπρο και δεν έχει ακόμη λειτουργήσει, όσο γνωρίζω από τους κληρικούς της Κυπριακής Εκκλησίας. “

Επιπλέον, αναφέρεται στον επίσημο ιστότοπο της Εκκλησίας της Κύπρου ότι στις 17 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης της Αλεξάνδρειας θα υπηρετήσει τον Βέσπερο στο μοναστήρι της Επισκοπής Ταμάσου, όπου θα γιορτάζεται η γιορτή του προστάτη του Αγίου Ηρακλείδιου. Ωστόσο, ακόμη και εκεί ο Πατριάρχης Θεόδωρος δεν θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία, η οποία επιβεβαιώθηκε στον Voznesensky μέσω τηλεφώνου από τους κληρικούς της επισκοπής.

«Εδώ είμαστε: ο επικεφαλής του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας υποτίθεται ότι θα μείνει στην Κύπρο για μια εβδομάδα, αλλά δεν του επιτρέπεται να υπηρετήσει ούτε μία λειτουργία. Είναι πολύ πιθανό ότι αυτή είναι μια απάντηση στην πονηρή πράξη που διαπράχθηκε από τον Θεόδωρο κατά την τελευταία του επίσκεψη, όταν τιμούσε τους σχισματικούς με δόλο παρά τα αιτήματα της φιλοξενούσας πλευράς να μην το κάνει αυτό », πρότεινε ο Alexander Voznesensky.

Σημειώστε ότι στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος γιορτάζει τη Λειτουργία στην ενορία του Αγίου Σάββα στην Παλιά Λευκωσία, το οποίο ανήκει στο Εξαρχείο του Αλεξανδριανού Πατριαρχείου στην Κύπρο.

Όπως ανέφερε το UOJ, στις 12 Νοεμβρίου 2019, στην πατριαρχική λειτουργία στη Λεμεσό της Κύπρου, ο Πατριάρχης Θεόδωρος της Αλεξάνδρειας τίμησε τον επικεφαλής σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας «Μητροπολίτη» Επιφάνιο, κατά παράβαση της συμφωνίας με τους Κύπριους επισκόπους. Αφού ο Πατριάρχης Θεόδωρος έκανε αναφορά στο σχισματικό Επιφάνιο, του δόθηκε επιστολή η οποία ανέφερε: «Ο Ονούφριος είναι ο Μητροπολίτης, ο Επιφάνιος είναι ο σχισματικός, ο Θεόδωρος είναι ο Ιούδας».

spzh.news

Previous Article

Νέα σχολική χρονιά με παλιά προβλήματα για τα ελληνόπουλα στη Βόρειο Ήπειρο

Next Article

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρικτής των ΛΟΑΤ!

Διαβάστε ακόμα