Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους Ρωμαιοκαθολικούς «να μοιρασθούν από κοινού τη γεύση της φιλίας» του Χριστού

Share:

Απευθυνόμενος στους μετέχοντες της οικουμενιστικής δεήσεως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επεσήμανε τη χαρά του, βλέποντας «πλούσιο τον καρπό, που αναμένει ο Θεός».

Στις 19 Οκτωβρίου 2020, κατά την οικουμενιστική δέηση, που οργανώθηκε από τη Ρωμαιοκαθολική «Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου» στη Ρώμη, ο επικεφαλής του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε τους Ρωμαιοκαθολικούς «να μοιρασθούν από κοινού τη γεύση της φιλίας» του Χριστού.

Κατά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, «να αγαπάμε όπως ο Χριστός σημαίνει να προσφέρουμε τον εαυτό μας πλήρως, χωρίς μέτρο και χωρίς να περιμένουμε τίποτε ως αντάλλαγμα, και αυτή η δωρεά ουδέποτε θα μπορέσει να περιφρονήσει τη συγνώμη, που θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε άνευ όρων».

Είναι πεπεισμένος ότι «όλοι εμείς θα πρέπει να βαδίζουμε σταθερά στην οδό εφαρμογής αυτής της μεγάλης εντολής, διότι μόνον έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε φίλοι Του. Οι φίλοι Του, και οι φίλοι μας είναι εκείνοι, οι οποίοι εφαρμόζουν το θέλημά Του, και όσοι κάνουν πραγματικότητα της ζωής τους αυτό το ιδεώδες της ζωής».

Παραθέτοντας τα λόγια του Χριστού: «Ὑμᾶς δὲ εἴρηκα φίλους, ὅτι πάντα ἃ ἤκουσα παρὰ τοῦ πατρός μου ἐγνώρισα ὑμῖν» (Ιω. 15.15), ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε όλους τους εκπροσώπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που ήσαν παρόντες στην οικουμενιστική δέηση, να μοιρασθούν «τη γεύση αυτής της φιλίας».

«Αυτή τη βραδιά, αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, ελάτε να μοιρασθούμε τη γεύση αυτής της φιλίας και της αγάπης, που μας προσέφερε πλούσια Εκείνος…Και προκειμένου να καταλάβουμε την αγάπη Του, θα πρέπει προπαντός να είμαστε μαθητές Του, να αγαπηθούμε από Εκείνον, και μόνον τότε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε αλλήλους, ακόμη και τον εχθρό μας. “Αγάπα και πράττε όσα επιθυμείς», είπε ο Ιερός Αυγουστίνος, διότι μόνον ο Χριστός είναι η ρίζα της αγάπης», τόνισε ο επικεφαλής του Φαναρίου.

Μετάφραση του Βασιλείου Μεταφράστωφ

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Patriarch Bartholomew took another step towards the Union with Rome

Next Article

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ