Ο Πατριάρχης Γεωργίας κάνει έκκληση για εντονότερη προσευχή λόγω των κοινωνικών αναταραχών στη Γεωργία

Share:

Ο Πατριάρχης Γεωργίας κάνει έκκληση για εντονότερη προσευχή εν μέσω έντονων διαμαρτυριών περί του νόμου “ξένων πρακτόρων”

Ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, καλώντας τον γεωργιανό λαό να εντείνει τις προσευχές του προς την Αγία Τριάδα για ειρήνη στη χώρα του.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν γεμίσει τους δρόμους της Τιφλίδας από τα μέσα Απριλίου, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στον λεγόμενο νόμο περί «ξένων πρακτόρων» που απαιτεί από κάθε οργανισμό, όπως τα μέσα ενημέρωσης, ο οποίος λαμβάνει περισσότερο από το 20% της χρηματοδότησής του από το εξωτερικό να εγγραφεί ως ξένος πράκτορας.

Παρά τις διαμαρτυρίες, οι οποίες κατά καιρούς αντιμετωπίστηκαν με βία, το Κοινοβούλιο ψήφισε τον νόμο σε τρίτη ανάγνωση την Τρίτη. Πιθανότατα θα ασκηθεί βέτο από τον πρόεδρο, αν και αυτό μπορεί να ακυρωθεί με απλή πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

Ενώ άλλα έθνη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν ανάλογους νόμους για ξένους πράκτορες, πολλοί στη Γεωργία διαμαρτύρονται για αυτό που τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν ως «ρωσικό» νόμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πατριάρχης Ηλίας καλεί τον κόσμο να θυμηθεί τους Τρεις Παίδες στο πύρινο καμίνι και να προσφέρει θερμές προσευχές στον Θεό. Η ανακοίνωσή του , που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, αναφέρει:

Θα ήθελα να ζητήσω από σήμερα να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσευχές μας για τη Γεωργία.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας διανύει μια από τις πιο δύσκολες φάσεις της ανάπτυξής της. Όλοι επιθυμούμε την ειρήνη, αλλά είναι συχνά δύσκολο να την επιτύχουμε επειδή δεν ενεργούμε σωστά, δεν στρεφόμαστε ή δεν εμπιστευόμαστε Αυτόν που είναι η πηγή και η προέλευση της ειρήνης—στην Αγία Τριάδα.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την αληθινή προσευχή που δοξάζει τον Θεό των τριών Παίδων: του Ανανία, του Αζαρία και του Μισαήλ, τους οποίους έριξε σε φλεγόμενο καμίνι ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσωρ της Βαβυλώνας ως τιμωρία, τόσο που ακόμη και εκείνοι που ήταν κοντά στο καμίνι κάηκαν από τις φλόγες. Οι τρεις Παίδες όμως παρέμειναν εντελώς αβλαβείς γιατί ο άγγελος του Κυρίου ήταν μαζί τους και η η φωτιά δεν μπορούσε να τους βλάψει.

Ας παρακαλέσουμε τον Παντοδύναμο και Παντοδύναμο Θεό, όπως έσωσε τον Ανανία, τον Αζαρία και τον Μισαήλ από τη μεγαλύτερη δοκιμασία, να σώσει και τη Γεωργία και να μας ευλογήσει με ειρήνη και ενότητα.

Στη συνέχεια παραθέτει την προσευχή των Τριών Αγίων Νέων (Δανιήλ γ΄ 52) , παρακαλώντας τον γεωργιανό λαό να την προσεύχεται καθημερινά για την ασφάλεια και το μέλλον της χώρας:

Orthochristian.com

Previous Article

Ωμή παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου έναντι των θρησκευομένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας

Next Article

Δίγαμος ὀρθόδοξος ἱερέας καί χειροτονία γυναικός θίγουν το κύρος τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας