Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Ερντογάν για Σουμελά χωρίς αναφορά για Αγιά Σοφιά

Share:

Σε δεύτερη ανακοίνωση προέβη η Μεγάλη Πρωτοσυγκελλία του Οικουμενικού Πατριαρχείο, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν να δώσει άδεια να τελεστεί Θεία Λειτουργία στην Σουμελα.

Να αναφερθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο χθες, Τρίτη 28 Ιουλίου με ανακοίνωση τόνιζε ότι οι Τουρκικές Αρχές δεν έδωσαν άδεια για Λειτουργία.

Στο σημερινό ανακοινωθέν όμως του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υπάρχει και ενημέρωση πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν: «Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος την 28ην τ. μ. επεκοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Εξοχώτατον Πρόεδρον κ. Recep Tayyip Erdoğan και τον ηυχαρίστησε διά τα γενόμενα εν τη ως άνω ιστορική Μονή συστηματικά ανακαινιστικά έργα και, επί τη ευκαιρία, διεβίβασεν εις αυτόν τας ευχάς και τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της περί αυτό ενταύθα Ομογενείας διά την επί θύραις εορτήν των θυσιών (Kurban Bayramı).»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.

Μέχρι σήμερα το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν εξέδωσε κανένα ανακοινωθέν, με το οποίο να καταδικάζει, όπως έκανε όλος ο πλανήτης την ενέργεια του Τούρκου Προέδρου για την Αγιά.

romfea.gr

Previous Article

Περί των πραγμάτων της Εκκλησίας

Next Article

Περισσότερες Θείες Λειτουργίες συστήνει η Αρχιεπισκοπή

Διαβάστε ακόμα