Ο Πούτιν ανακοίνωσε Μερική Επιστράτευση

Share:

Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε στους Δημίους τους δικούς μας ανθρώπους! Θα υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα με όλα τα διαθέσιμα μέσα..

Κατά το σημερινό του διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την αναμενόμενη μερική επιστράτευση του ρωσικού λαού , ύστερα από τις πρόσφατες πρωτοφανείς βιαιότητες που υπέστησαν οι ρωσόφωνοι πολίτες του Ντονμπάς αλλά και το αίτημα των Δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και των Κοινοτήτων Ζαπορίζια και Χερσώνα για διασφάλιση μέτρων προστασίας για άμεση διεξαγωγή δημοψήφισμάτων από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου. Το δημοψήφισμα περί ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία αποφασίστηκε από τα κοινοβούλια των Ντόνετσκ και Λούγκανσκ αντίστοιχα και από τις Τοπικές Αυτοδιοικητικές Αρχές των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια αντίστοιχα. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά στο ερώτημα εάν επιθυμούν την ένταξη των περιοχών στην Ρωσική Ομοσπονδία..

Ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες κινητοποίησης
Σε επιστράτευση θα υπαχθούν μόνο όσοι πολίτες βρίσκονται στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις, έχουν ορισμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική εμπειρία.
Όσοι κληθούν για στρατιωτική θητεία θα υποβληθούν σε πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση πριν σταλούν στις μονάδες.
Οι κύριοι στόχοι της ειδικής επιχείρησης παραμένουν αμετάβλητοι, το LPR απελευθερώνεται πλήρως, το DPR είναι μερικώς απελευθερωμένο
Το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση προβλέπει πρόσθετα μέτρα για την κρατική αμυντική διαταγή.

Πρόεδρος Πούτιν:
Ζητήθηκε από τη Ρωσία να υποστηρίξει τα δημοψηφίσματα. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Το καθεστώς καταστολής σε όλη την Ουκρανία ενισχύθηκε με τον πιο αυστηρό τρόπο. Η πολιτική του εκφοβισμού, της βίας και της τρομοκρατίας προσλαμβάνει όλο και πιο τρομερές βάρβαρες μορφές.
Ο ουκρανικός λαός έχει μετατραπεί σε τροφή για κανόνια.
Δεν έχουμε κανένα ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους στους δήμιους που θα τους τεμαχίσουν! Δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους να καθορίσουν το μέλλον τους.
Στόχος της Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και να καταστρέψει τη χώρα μας.

Παραδέχονται ανοιχτά ότι το 1991 μπόρεσαν να διασπάσουν την ΕΣΣΔ, και τώρα ήρθε η ώρα για την ίδια τη Ρωσική Ομοσπονδία, να διασπαστεί σε πολλές αντιμαχόμενες περιοχές.
Η Δύση έδωσε απευθείας εντολή στο Κίεβο να διακόψει όλες τις συμφωνίες με τη Ρωσία που επετεύχθησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Έχω ήδη δώσει και εγώ πλήρεις οδηγίες στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Άμυνας και στο συντομότερο δυνατό χρόνο για τον καθορισμό του νομικού καθεστώτος των εθελοντών και των μαχητών του LPR και του DPR. Θα πρέπει να υπόκεινται στο ίδιο νοκικο καθεστώς με αυτό του τακτικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης, των κοινωνικών εγγυήσεων.

Βλαντιμίρ Πούτιν:
«Εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσουμε τον λαό μας – αυτό δεν είναι μπλόφα».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα καλέσουν 300.000 έφεδρους, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Σόιγκου. Αυτό είναι περίπου το 1% της πιθανής δεξαμενής κινητοποίησης.

Ο Σόιγκου δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία «πολεμά όχι εναντίον της Ουκρανίας, αλλά κατά της Δύσης.

dimpenews.com

 

Previous Article

Η Λιζ Τρας συγχαίρει τον Ερντογάν! Οι γνωστοί Βρετανοί…

Next Article

«Κουρέλια» οι Έλληνες βουλευτές και πολίτες για τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα!