Ο Πούτιν ανακοίνωσε την επίσημη προσάρτηση των 4 περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσία

Share:
Οι άνθρωποι στο Ντονμπάς και τη Ζαπορίζια θα γίνουν για πάντα Ρώσοι πολίτες, είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά το διάγγελμά του στην τελετή υπογραφής των συμφωνιών για την ένταξη των νέων περιοχών στην Ομοσπονδία της Ρωσίας, ενώ έκανε λόγο για «μάρτυρες» στην περιοχή του Ντονμπάς και για «εγκληματικές ενέργειες» από την πλευρά των «νεοναζί του Κιέβου».

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε σε ενός λεπτού σιγή για τους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Πρέπει να τιμήσουμε τους ανθρώπους αυτούς που επιθυμούν να επιστρέψουν στην «ιστορική πατρίδα τους», τόνισε στην ομιλία τους, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι αυτοί είναι ρωσόφωνοι και αγαπούν τη Ρωσία και τις αξίες της».

«Έχω ένα μήνυμα για το Κίεβο και τη Δύση: Οι άνθρωποι στο Ντονμπάς και τη Ζαπορίζια θα γίνουν για πάντα Ρώσοι πολίτες», προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Καλώ τις αρχές του Κιέβου να σεβαστούν τη βούληση του λαού», προσέθεσε.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα προστατεύσει τη γη της με όλα τα μέσα που διαθέτει «για να παρέχει ασφαλή διαβίωση στον λαό μας».

«Η Ρωσία θα ξαναχτίσει τα ερείπια σε πόλεις και χωριά και θα αναπτύξει υποδομές και υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση».

Ο κ. Πούτιν δεσμεύθηκε για αποκατάσταση ζημιών και των υποδομών στις προσαρτηθείσες περιοχές.

«Η Δύση υπεύθυνη για το σαμποτάζ»

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε ευθέως εν τω μεταξύ τη Δύση, στην οποία αναφέρθηκε και ως «οι Αγγλο-σάξονες», για το σαμποτάζ στους αγωγούς στη Βαλτική.

«Η Δύση δεν θέλει την ελευθερία μας. Μας βλέπει σαν υπήκοο. Ακυρώνει την κουλτούρα μας και δεν επιθυμεί να έχουμε μια ισότιμη συνεργασία. Μπορεί να μην θέλει τη Ρωσία να υπάρχει, εμείς όμως χρειαζόμαστε τη Ρωσία».

Γι’ αυτό, συνεχίζει, η Δύση διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Δεν θέλουν να μας δουν μια ελεύθερη κοινωνία. Θέλουν να μας βλέπουν ως πλήθος σκλάβων», ισχυρίζεται.

Και, για άλλη μια φορά, με δυνατά χειροκροτήματα, λέει:

«Δεν χρειάζονται τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε τη Ρωσία!».

Επανέλαβε προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η Δύση προσπαθεί να γονατίσει τη Ρωσία, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης:

«Η Δύση θέλει να καταλάβει τη Ρωσία με τα νέα της νομίσματα και τις τεχνολογικές εξελίξεις».

«Είναι ανήσυχοι (οι Δυτικοί) που υπάρχει μια τόσο πλούσια χώρα», δείχνοντας τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και τους πόρους της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέχισε την επίθεσή του εναντίον της Δύσης αναφερόμενος στον «νεοφιλελευθερισμό», ακόμη και στις δυτικές αποικίες.

«Η Δύση έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό κατά ελεύθερων εθνών», ενώ επέμεινε και στη «ρωσοφοβία κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας».

Ο Β. Πούτιν συνέχισε την ομιλία του με βολές κατά της Ουάσιγκτον, αναφερόμενος στις πυρηνικές βόμβες στην Ιαπωνία, αλλά και στον Πόλεμο στο Βιετνάμ: «ωστόσο, όλοι το ανέχτηκαν αυτό».

Αναφορικά με τις κυρώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος ήταν δηκτικός λέγοντας πως «η Δύση μάς επέβαλε κυρώσεις και τώρα ζητούν από τους λαούς να τρώνε λιγότερο, να φορούν πουλόβερ και να μην ανάβουν τη θέρμανση».

«Η Ρωσία δεν είναι η πηγή του προβλήματος.

»Η ενεργειακή κρίση δημιουργήθηκε από πολλά χρόνια λανθασμένων πολιτικών» που συνέβησαν πολύ πριν από τον πόλεμο με την Ουκρανία, ισχυρίστηκε.

Ο Ρώσος ηγέτης επέκρινε επίσης τον καπιταλισμό, επιμένοντας στην έννοια του δυτικού νεοφιλελευθερισμού.

Ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και οι διορισμένοι από τους Ρώσους ηγέτες των εδαφών υπέγραψαν τα επίσημα έγγραφα.

tribune.gr

Previous Article

Η γερμανική μυστική υπηρεσία δίδει στο Κίεβο πληροφορίες για τις ρωσικές θέσεις

Next Article

Θεϊκὴ καὶ σατανικὴ ἑνότης Α΄