Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμβρόσιος, ο κ. Γαβρόγλου και «οι έμφυλες σχέσεις»

Share:
Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

Δεν γνωρίζουμε εάν ο κ. Αμβρόσιος είναι γραφικός, όπως ισχυρίζονται η υπερβάλλει, όμως ο λόγος του είναι αληθής και για αυτό δεν θα πρέπη να καταφρονήται. Ο Σεβασμιώτατος και πάλι μίλησε με τον χειμαρρώδη λόγο που τον διακρίνει και κατήγγειλε αυτή την φορά τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου, ο οποίος παρά τις επικρίσεις που δέχεται παραμένει ακλόνητος στις επιλογές του. Και μάλιστα για το φλέγον θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί την μαθητιώσα κοινότητα τους τελευταίους μήνες, σχετικά με την “θεματική εβδομάδα”, όπου πρόκειται να συζητηθούν στα σχολεία οι έμφυλες σχέσεις.

Ο κ. Αμβρόσιος είπε αλήθειες, έκανε προτάσεις, νουθέτησε ως ποιμήν, αλλά και κατήγγειλε τόσο τον υπουργό όσο και εμάς που μένουμε αδρανείς στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Διότι είναι «ηθικό κακούργημα», όπως χαρακτηριστικά λέει, τα μαθήματα αυτά. Καθώς το κριτικό πνεύμα που θέλει να καλλιεργήση, όπως ο κ. υπουργός ισχυρίζεται, δεν επιτυγχάνεται σε αυτή την ηλικία με ένα αδόκιμο και πρόχειρο τρόπο, ξεγυμνώνοντας χωρίς αιδώ το πρόβλημα. Μιλάμε δηλαδή για αρρωστημένες και ανώμαλες καταστάσεις, για τις οποίες αντί να σκύψουμε με προβληματισμό και ενδιαφέρον, τις προπαγανδίζουμε και έμμεσα τις επικυρώνουμε ως νόμιμες και φυσικές.

Ο Σεβασμιώτατος πολύ σωστά αναφέρει ότι θα πρέπη να κληθή η Ιερά Σύνοδος και ο Μακαριώτατος, τον οποίο μάλιστα και προτρέπει, ώστε να μη θεωρηθή έκθετος για νωθρότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του ο κ. Αμβρόσιος, και να αποφασίση ως σώμα να καταγγείλη τον κ. υπουργό. Και μάλιστα τονίζει ότι “εκπροσωπεί” μία καθ’ όλα ευκαταφρόνητη ομάδα ιεραρχών, που και αυτοί ανησυχούν και συντάσσονται με τους προβληματισμούς του. Και εμείς έχουμε την ίδια ανησυχία, για δε την δυναμική αντίδραση της ιεραρχίας, θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο κ. Ιερώνυμος και το σύνολο των Ιεραρχών θα αντιδράσουν πολύ σύντομα στις απροκάλυπτες διαθέσεις της «άθεης Κυβέρνησης».

Επίσης πρότεινε προς τους γονείς να αντιδράσουν. Θα πρέπη να αντιληφθούμε ότι η αδράνεια είναι αυτή που μας έχει οδηγήσει στον ξεπεσμό που βιώνουμε σήμερα, την οποία εκμεταλλεύονται οι αρμόδιοι, για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, όπως πολύ σωστά αναφέρει ότι «εντελώς αδιάντροπα εισάγεται στις ψυχές των παιδιών η πιο σιχαμερή σαρκικής φύσεως ανθρώπινη σχέση!». Τέλος, συντασσόμαστε απόλυτα και με την άποψη ότι θα πρέπη να κινητοποιηθή ολόκληρη η υγιής κοινωνία, για να αποτραπή η περαιτέρω κατάπτωση της Χώρας μας. Όμως θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον Σεβασμιώτατο, με πολύ ταπείνωση, ότι εάν θέλουμε να νοικοκυρέψουμε τον οίκο του διπλανού μας θα πρέπη πρώτα να ασχοληθούμε με τα της οικίας μας. Διότι διαφορετικά θα δίνουμε λαβή στον κάθε κακοπροαίρετο αντί να σταθή στο πρόβλημα, να ασχοληθή με αυτά τα οποία είναι σε όλους γνωστά … ως κουσούρια.

 

 

Previous Article

H «NEA ΟΥΝΙΑ»: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟΝ Β΄ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ

Next Article

Τηλε-δυσφημιστής