Ο Σεβ. Προύσης, η Χάλκη και η υποκρισία

Share:

Παρακολουθήσαμε τον Σεβασμιώτατο Προύσης Ελπιδοφόρο να υποστηρίζει σε τηλεοπτικό δίαυλο ότι είναι αναγκαίο να ανοίξει η Χάλκη, διότι εκεί συνδυαζόταν η μόρφωση με το βίωμα της ιερατικής ζωής. Εμείς όμως τον βλέπουμε να κυκλοφορεί στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης με κοστούμι. Όταν ανοίξει η Χάλκη θα φορεί ράσο; Επίσης έγινε γνωστό ότι αναμένει βοήθεια από τον άθεο κ. Τσίπρα! Περίεργα πράγματα, να ευθύνεται η Ελλάδα και ταυτοχρόνως τις λύσεις να δίδουν οι πολέμιοι της Εκκλησίας. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα zougla.gr της 5ης Φεβρουαρίου 2019:

«Η επαναλειτουργία της Σχολής είμαστε σίγουροι ότι πλησιάζει. Είναι μία αναγκαιότητα και κάποια στιγμή θα συμβεί. Η επίσκεψη του κ.Τσίπρα νομίζω ότι συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Καθώς συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών. Βελτίωση η οποία είναι απαραίτητη στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ώστε να δημιουργηθεί και να οικοδομηθεί το κατάλληλο εκείνο κλίμα το πολιτικό, το οποίο θα επιτρέψει την επαναλειτουργία.

Γιατί η παύση της Θεολογικής Σχολής, το κλείσιμο, οφειλότανε μεταξύ άλλων και στο πολύ αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εκείνη την εποχή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Όπως ξέρετε κι εσείς ως Κωνσταντινουπολίτης, εμείς κληθήκαμε να πληρώσουμε σαν Ομογένεια και σαν Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη τον λογαριασμό της επιδείνωσης αυτών των σχέσεων».

Previous Article

Να μεταφερθεί η πρωτεύουσα της Ελλάδος μας στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Next Article

Συνάντηση του κ. Γαβρόγλου με αντιπροσώπους του Φαναρίου

Διαβάστε ακόμα