Ο Σεβ. Ρόδου και ο Αμερικής

Share:

Ο Μητροπολίτης Ρόδου φαίνεται ότι ασπάζεται πλήρως την γραμμή του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου. Αναρωτώμεθα αν θα ήταν ευχάριστο να ζητήσει κανείς από εκείνον να παραιτηθεί. Ούτε την επισκοπική ισοβιότητα σκέπτονται ούτε την ηλικία σέβονται. Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα skyrodos.gr της 27ης Νοεμβρίου 2018:

«…Τα στελέχη της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για το ενδεχόμενο την θέση του Δημητρίου να πάρει για ένα χρονικό διάστημα, έως την επιλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, τοποτηρητής – ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πατριάρχης έχει καλέσει δύο φορές εν Συνόδω τον 90χρονο Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά και τις δύο ο Αμερικής αρνήθηκε, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει από την θέση του.

Μάλιστα κατ’ αποκλειστικές πληροφορίες την πρώτη φορά που ετέθη ο προβληματισμός απομάκρυνσης του Δημητρίου από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, το ζήτημα είχε θέσει στο Πατριαρχείο ο δικός μας Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Λέγεται πως στην Σύνοδο ο κ. Κύριλλος εδέχθη αμέσως μετά, οξύτατη επίθεση από τον 90χρονο Αρχιεπίσκοπο».

Previous Article

Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε μακεδονικά

Next Article

Δεν μπορείτε να φέρετε τον τίτλο Κιέβου

Διαβάστε ακόμα