Ο σχισματικός Επιφάνιος κάλεσε τις αρχές να απαγορεύσουν την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

Share:

Η «Σύνοδος» των σχισματικών της OCU κάλεσε τις κεντρικές και τοπικές αρχές «να λάβουν άμεσα τις απαραίτητες αποφάσεις» σε σχέση με την UOC.

Η OCU, με επικεφαλής τον Επιφάνιο Ντουμένκο, απηύθυνε έκκληση προς τις κεντρικές και τοπικές αρχές κάνοντας έκκληση να εκκαθαρίσουν ουσιαστικά την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο των σχισματικών στις 16 Μαΐου 2022, αναφέρεται ότι οι αρχές πρέπει να λάβουν υπόψη την «ιδιαίτερη σημασία των εκκλησιαστικών ζητημάτων για την ασφάλεια της Ουκρανίας».

Οι σχισματικοί αποκαλούν στη δήλωσή τους την κανονική Εκκλησία «όργανο υβριδικής επιθετικότητας», επομένως οι αρχές «πρέπει να δράσουν τώρα, και όχι κάποια στιγμή στο μέλλον, να λάβουν αποφάσεις και να μην προσφέρουν αόριστες υποσχέσεις, να αναλάβουν την ευθύνη και να μην περιμένουν βήματα από κάποιος άλλος».

Ταυτόχρονα, η «σύνοδος» της OCU διακηρύσσει αμέσως το αναφαίρετο δικαίωμα των πιστών και των κοινοτήτων στην αυτοδιάθεση της δικαιοδοσίας.

Ο Ντουμένκο κατηγόρησε επίσης την UOC ότι ιδιωτικοποιήθηκε το όνομα «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Θυμίζουμε, ο Αρχιεπίσκοπος Κλήμης (Βετσέρια) εξήγησε ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έλαβε το όνομά της νωρίτερα από το ανεξάρτητο κράτος της Ουκρανίας.

spzh.news

Previous Article

Ο Πατριάρχης Κύριλλος και ο νέος ιερός πόλεμος της Δύσης

Next Article

Ο δάσκαλος, η παιδεία και η θυσιαστική προσφορά του