Πάμε σε ακραίο διχασμό της κοινωνίας με πολύ έντονες συγκρούσεις.

Share:

Πώς θα είναι η ζωή των Ελλήνων μετά τον Covid-19; Θα πάρουμε πίσω τις ελευθερίες που απωλέσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Πότε θα τελειώσει η πανδημία; Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει να συνεχίζεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ποιους διευκολύνει αυτό το καθεστώς;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και σε πολλά άλλα, δίνει στην συνέντευξη που παρέθεσε στο pronews.gr και στον δημοσιογράφο, Θάνο Νικηταρά, o γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός.  

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εξέφρασε την οργή του για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η επιστήμη: «Δεν μπορεί η επιστήμη να χρησιμοποιείται για να λύσει ένα πρόβλημα βιάζοντας τις ζωές των πολιτών».

Και διατύπωσε την πρόβλεψη ότι: «Το 2022 θα είναι ένα έτος ακραίας φτωχοποίησης και αύξησης των κοινωνικών ανισοτήτων γιατί θα πληρώσουμε και το κόστος των μέτρων, έχουμε και την ενεργειακή κρίση, που είναι έργο των κυβερνήσεων που δήθεν θέλουν να μας σώσουν με την επιδοματική πολιτική, αυτές οι ίδιες οι κυβερνήσεις το προκάλεσαν».

Και διερωτάται γιατί «συνεχίζεται το καθεστώς του κράτους έκτακτης ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα και του κράτους προστάτη και ρυθμιστή και ελεγκτή κάθε δραστηριότητας μας που μέχρι πρόσφατα ήταν ελεύθερη; Έχουμε καθεστώς αδειοδοτημένης ελευθερίας. 

Ψευδώς ανέφεραν ότι θα επιστρέψουν οι ελευθερίες μας. Είναι μια αδειοδοτούμενη ελευθερία. Δραστηριότητες όπως η εστίαση και η διασκέδαση που ήταν ελεύθερες και χωρίς καμία προϋπόθεση, τώρα γίνονται με αδειοδοτούμενη ελευθερία (authorized freedom) μέσω των πιστοποιητικών κυκλοφορίας. Δραστηριότητες που πριν τις κάναμε ελεύθερα και χωρίς να λάβουμε άδεια από κανέναν, όπως επίσκεψη σε εστίαση, διασκέδαση και λιανεμπόριο, σήμερα πραγματοποιούνται μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα, βάζοντας χρονικά περιθώρια (στα πιστοποιητικά κυκλοφορίας), δημιουργούνται συνθήκες επ’ άπειρον ομηρίας. 

Είναι λογικό να έχουμε διχάσει την κοινωνία σε εμβολιασμένους και μη; Είναι δυνατόν να συζητάμε για αρνητές;»

«Πάμε σε ακραίο διχασμό της κοινωνίας με συγκρούσεις πολύ έντονες», πρόβλεψε χαρακτηριστικά ο Κ.Φαρσαλινός αναφορικά με τον τρόπο που έχει διχαστεί η κοινωνία λόγω του εμβολίου.

pronews.gr

Previous Article

Neuralink: Kοντά στην εμφύτευση τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο η εταιρεία του Έλον Μασκ;

Next Article

Νέα προπόνηση ενόψει μελλοντικών (εγ)κλιματικών λοκντάουν