Πάνω από 1,8 εκ. ευρώ σε ΕΝΦΙΑ θα πληρώσει η Εκκλησία της Ελλάδος το 2018

Share:

Η Εκκλησία όχι μόνον έχει αναλάβει τις υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή να σιτίζει, να περιθάλπει και να στεγάζει άπορους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αλλά καλείται επιπλέον να φορολογηθεί και να πληρώσει και ΕΝΦΙΑ. Ως πότε θα συνεχίζεται αυτός ο εμπαιγμός… Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου:

«Συνήλθε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) περί της καταβολής σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις του αναλογούντος στην Εκκλησία της Ελλάδος Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2018, ο οποίος συνολικώς ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ χιλιάδων διακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ ευρώ και εξήκοντα ενός λεπτών (1.848.248,61€).

Ακολούθως ασχολήθηκε με το θέμα της προετοιμασίας του εορτασμού του προστάτου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αγίου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης, την 6η Φεβρουαρίου 2019.

Επίσης, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, ενέκρινε οργανογράμματα των Ιερών Μητροπόλεων για την εύρυθμη λειτουργία τους, ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και τέλος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών».

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Previous Article

Σε τεταμένο κλίμα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Next Article

Αγιασμός στον Άρειο Πάγο για τη νέα Δικαστική χρονιά