Παραβιάζετε το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ουκρανία

Share:

Το Νομικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχολίασε την έγκριση από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο της Ουκρανίας του νόμου 5309.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, το Ουκρανικό Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε το νομοσχέδιο αριθ. 5309 “Περί τροποποιήσεων του νόμου της Ουκρανίας” για την ελευθερία της συνείδησης και των θρησκευτικών οργανώσεων “σχετικά με το όνομα των θρησκευτικών οργανώσεων (ενώσεων) που αποτελούν μέρος μιας θρησκευτικής οργάνωσης που βρίσκονται εκτός Ουκρανίας και σε κράτος το οποίο έχει πραγματοποιήσει στρατιωτική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας ή  και έχει προσωρινά καταλάβει μέρος του εδάφους της Ουκρανίας ».

Το Νομικό Τμήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας έκανε μια δήλωση σχετικά με την έγκριση του σχεδίου νόμου αριθ. 5309, τονίζοντας ότι «παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας και διακρίνει, σε θρησκευτική βάση, τα εκατομμύρια των πιστών στην Ουκρανία που ανήκουν στην ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και δεν συμμορφώνεται με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, Της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Σύμβασης για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

“Η Ουκρανία αναγκάζει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να αλλάξει το όνομά της, αυτό είναι μια παρέμβαση στις δραστηριότητές της, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες στην κοινωνία”.

Το Νομικό Τμήμα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε: “Θεωρούμε ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και σκοπεύει να προστατεύσει τα δικαιώματά μας με όλα τα νομικά μέσα. Απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Ουκρανίας να εφαρμόσει το δικαίωμα του βέτο σε αυτόν τον νόμο. “

Patriarchy.ru

Previous Article

Η Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να αλλάξει την ονομασία της

Next Article

Η Εκκλησία της Ουκρανίας ζητά να ακυρωθεί το νομοσχέδιο για την ονομασία

Διαβάστε ακόμα