Παραμένει η «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα»

Share:

Παραμένει το Άρθρο 3 στο Σύνταγμα της Ελλάδος που ορίζει ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Nα ευχαριστήσουμε τον Κύριο μας πού το απέτρεψε, διότι οι Χριστομάχοι θα προχωρούσαν με πιο γρήγορους ρυθμούς στην περιθωριοποίηση της πίστεως.

Πέφτει σήμερα η αυλαία στην κορυφαία διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος με τους 300 βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν στην Ολομέλεια για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας.

Η διαδικασία η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο είχε θέσει στο στόχαστρο, μεταξύ άλλων, την Ορθοδοξία με την τότε κυβερνητική πρόταση (ΣΥΡΙΖΑ) να προωθεί το ουδετερόθρησκο και την κατάργηση του θρησκευτικού όρκου.

Ωστόσο, η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί έχει απορρίψει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν:

–Τα Άρθρα 3, 13, 33 και 59 σχετικά με την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους, τον πολιτικό όρκο και τις διακριτές σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Τα εν λόγω άρθρα είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη προτείνουσα Βουλή με οριακή πλειοψηφία λίγο πάνω από 150 ψήφος, κι ως εκ τούτου στην τωρινή Ολομέλεια θα απαιτείτο να ψηφιστούν με 180 και πλέον ψήφους.

Κατά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια επί των τελικών προτάσεων, τρία είναι κυρίως τα ζητήματα στα οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον: Η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κατοχύρωση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού και η ποινική ευθύνη υπουργών με την κατάργηση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας.

iellada.gr

Previous Article

Συμμετοχὴ Ὀρθοδόξων εἰς συνέδριον διὰ τὰ «δικαιώματα» τῶν σοδομιστῶν!

Next Article

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου ἐξυμνεῖ ἑαυτόν!

Διαβάστε ακόμα