Πατριάρχης Μόσχας: Οι προσπάθειες για διαχωρισμό δεν θα πετύχουν ποτέ!

Share:

Οι προσπάθειες να σπάσει ο πνευματικός δεσμός μεταξύ της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «δεν προέρχονται από τον Θεό», και τέτοιοι στόχοι δεν θα επιτευχθούν ποτέ, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης μιλώντας από τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος της Μόσχας, αρχικά ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να μην θλιβόμαστε σήμερα γι’ αυτά που γίνονται στην αδελφή Ουκρανία’’.

“Το κακό έχει βάλει στόχο την Εκκλησία, στοχεύοντας όχι απλώς να χωρίσει τους ορθοδόξους της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά να μπει ανάμεσά μας ένας λάκκος παρόμοιος εκείνου που σκάβουν εν καιρό πολέμου, για να μην περάσει εχθρός” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, εξέφρασε την ελπίαδα ότι “εφόσον όλες αυτές οι προσπάθειες δεν έχουν την ευλογία του Θεού, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν”.

“Παρακολουθούμε με πολύ πόνο το πόσο πολύ υποφέρει η Ουκρανική Εκκλησία, βλέπουμε ότι ο Μητροπολίτης Ονούφριος και η Ιεραρχία πρέπει να πορευτούν με πολύ σοφία, ώστε να μην δυσκολεύουν την ζωή του πιστού λαού. Τα πάντα τα βλέπουμε με πολύ κατανόηση” – υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ακόμη, ανέφερε ότι “προσευχόμαστε ώστε ποτέ κανείς να μην καταστρέψει την πνευματική ενότητα των λαών μας, και παρακαλούμε τον Κύριο οι πνευματικές αξίες που είναι ριζωμένες στις καρδιές των ανθρώπων να φέρουν καρπούς”.

‘‘Κλείνοντας θα ήθελα να πω σε όλους ότι πρέπει να δεχόμαστε τα δεινά που μας έρχονται με υπομονή, πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό” – πρόσθεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

romfea.gr

Previous Article

Η Μητρόπολη Κριμαίας στη Ρωσική Εκκλησία

Next Article

Σε καθεστώς ντε φάκτο αυτοκεφαλίας προχωρά η Ουκρανική Εκκλησία