Πατριάρχης Σερβίας: έκκληση για προσευχή υπέρ της ιερότητας του γάμου

Share:

Ταϊσία Λαζαρένκο

Ο Πατριάρχης Πορφύριος τέλεσε την προσευχή για την ιερότητα της οικογένειας και του γάμου στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.Πορφύριος, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2022, τέλεσε παλλαϊκή προσευχή για την ιερότητα του γάμου και της οικογένειας, στην πλατεία έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Αυτά αναφέρει η Υπηρεσία Τύπου του Πατριαρχείου Σερβίας.

Απευθυνόμενος στους πιστούς, ο Πατριάρχης Πορφύριος τόνισε ότι η Εκκλησία ποτέ δεν επέβαλλε κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ζωής στους άλλους. Εκφράζει, ωστόσο, την αντίθεσή της σε οποιονδήποτε που έρχεται από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου για να επιβάλει τις αξίες του, την άποψή του για τον κόσμο και τη ζωή.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η οικογένεια είναι ένας από τους καρπούς του γάμου άντρα και γυναίκας. Κι όταν στο γάμο δεν υπάρχουν παιδιά, από τη στιγμή που αυτό είναι θέλημα του Θεού, σε καμία περίπτωση ο γάμος δε χάνει την πληρότητά του και το νόημά του, αφού εξακολουθεί να έχει ως κύριο σκοπό οι δύο να γίνουν ένα μέσα στην αγάπη».

Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισε επίσης ότι επειδή οι ορθόδοξοι ζουν σύμφωνα με τους ευαγγελικούς νόμους, δε δέχονται την ιδεολογία των ΛΟΑΤΚΙ.

«Είμαστε ενάντια στην Παρέλαση Υπερηφάνειας αυτής καθεαυτής, επειδή είναι προφανές ότι <… > σκοπός τους είναι να αλλάξουν την κοινωνία μας, τις αξίες μας, τον τρόπο ζωής μας», – τόνισε ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Ο Πατριάρχης τον αγώνα στη Σερβία για τις παραδοσιακές αξίες τον αποκάλεσε κατά κάποιον τρόπο σταυροφορία και συμπλήρωσε ότι μόνο με τον Σταυρό, με το Ευαγγέλιο, με την προσευχή και τη δίκαιη ζωή μπορούμε να νικήσουμε τις αλλότριες για μας «αξίες».

Ταϊσία Λαζαρένκο
Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Οι αρχές της Λετονίας καλούν τον Πατριάρχη Κύριλλο να εκδώσει τόμο αυτοκεφαλίας στην τοπική εκκλησία

Next Article

Σερβία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά του Pride