Πατριάρχης Σερβίας: ”Καταστροφική η απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη”

Share:

Ολοι οι Πατριάρχες και ο Επίσκοποι να ξεσηκωθούν και να καταγγείλουν τις καταστροφικές μεθόδους του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ήρθε η στιγμή να ειπωθεί το “στώμεν καλώς” ώστε να διασωθεί το Ορθόδοξο ήθος και να μην οδηγηθούμε σε νέο σχίσμα.

Δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΧΡΑΜ έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας κάνει λόγο για πειρασμό, τονίζοντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λαμβάνει μια απόφαση καταστροφική για την Εκκλησία.

«Αυτή τη στιγμή η Εκκλησία είναι σε μεγάλο πειρασμό! Ένας πειρασμός ο οποίος πειράζει τον Πρώτο μας Ιεράρχη, τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ώστε να λάβει μία απόφαση η οποία μπορεί να είναι καταστροφική για την Εκκλησία. Να κάνει κάτι που δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει, και αυτό είναι να αναγνωρίσει μία σχισματική Εκκλησία, και ακόμα να χορηγήσει Αυτοκεφαλία. Αυτό είναι κάτι πρωτάκουστο!» – ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ειρηναίος.

Επίσης ο Πατριάρχης Σερβίας προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «πιστεύω πως όλες οι Εκκλησίες θα επισημάνουν πόσο καταστροφική είναι αυτή η απόφαση, για να αποφύγουμε τον πιο καταστροφικό διαχωρισμό. Ευχόμαστε ο Κύριος να μας λυτρώσει από αυτόν τον πειρασμό.»

Previous Article

Ολόκληρο το ανακοινωθέν της Εκκλησίας της Ρωσίας για την διακοπή κοινωνίας

Next Article

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζητά επειγόντως Πανορθόδοξη Σύνοδο