Πατρ. Αντιοχείας προς Μητρ. Ονούφριο: Κλαίμε μαζί για θάνατο των Ουκρανών

Share:

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι´ απευθύνθηκε στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο με λόγια συμπαράστασης.

Στις 6 Ιουνίου 2022, ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι´ έστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η επιστολή δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Πατριάρχη στο Facebook.

«Κλαίμε με την Μακαριότητά σας – όπως έκλαψε η Μακαριώτατά Σας μαζί μας – για τον τραγικό θάνατο του ποιμνίου σας και των συμπατριωτών σας ως αποτέλεσμα του πολέμου. Γνωρίζουμε πολύ καλά την καταστροφή ναών, τον θάνατο κληρικών, μοναχών και πιστών, τον εκτοπισμό αμάχων σε άλλες χώρες», έγραψε ο Πατριάρχης Αντιοχείας. Τόνισε ότι στηρίζει πνευματικά τον Προκαθήμενο και τους πιστούς της UOC.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η συνεχής προσευχή μας με την Μακαριώτατά Σας και όλη την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και ολόκληρη η Εκκλησία της Αντιόχειας ικετεύει το Άγιο Πνεύμα, ειδικά αυτή την ώρα της Πεντηκοστής, να κατέβει και να αποκαταστήσει την ειρήνη και να φέρει θεραπεία. Είθε ο Κύριος να συνεχίσει να καθοδηγεί την Μακαριώτατά Σας στην ηγεσία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», προέτρεψε ο κ. Ιωάννης Ι´.

spzh.news

Previous Article

Νέος πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων και πρύτανης του Θεολογικού Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών

Next Article

Ὁ Ἑλληνισμός καί ἡ σωστή πλευρά τῆς Ἱστορίας