Παύθηκαν οι Μητροπολίτες Βίνιτσας Συμεών και Περιεσλάβ Αλέξανδρος

Share:

Στις 17 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Ιερά Συνόδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η σύνοδος απευθύνθηκε σε λαϊκούς και πιστούς. Σημειώνοντας, ειδικότερα, ότι η νέα δομή, προέκυψε ως αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο μη κανονικών δομών – «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας Κίεβου» και η «Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία» και “Έτσι, αυτή η συνέλευση είναι μια ένωση σχισματικών και δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία”, λέει η δήλωση. – Για την Εκκλησία μας, στην πραγματικότητα, τίποτα δεν άλλαξε, αφού οι σχισματικοί παρέμειναν στο σχίσμα και η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία παραμένει η αληθινή Εκκλησία του Χριστού στην Ουκρανία. “

Η Ιερά Σύνοδος δήλωσε ότι η συμμετοχή σε αυτή τη συνάντηση των δύο Ιεράρχων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας – του Μητροπολίτη Βίνιτσα και Μπάρσκι Συμεών και μητροπολίτη Περιεσλάβ Αλέξανδρου  – είναι μια κατάφωρη παραβίαση του όρκου του επισκόπου.

Με απόφαση της Συνόδου ο Μητροπολίτης Συμεών απομακρύνθηκε από τη διοίκηση της Μητρόπολης Βινιτσίου και έθεσε σε αργία. Ο Μητροπολίτης Περιεσλαβ Αλέξανδρος τέθηκε σε αργία, και παύθηκε από τη θέση του. Τονίστηκε ότι η ευχαριστιακή κοινωνία μαζί τους τώρα παύει.

Η Σύνοδος έλαβε αντίστοιχες αποφάσεις σχετικά με τους ιερείς και τους διακόνους που συμμετείχαν στο «συμβούλιο» στις 15 Δεκεμβρίου.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος προχώρησε στην πλήρωση της Ι.Μ. Βίνιτσας, εκλέγοντας τον Επίσκοπο Βαρσανούφιο, Βικάριο του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονουφρίου, με τον τίτλο Μητροπολίτης Βίνιτσας και Μπάρσκι.

Πηγή:.patriarchia.ru

Previous Article

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγχαίρουν τον “Μητροπολίτη” Επιφάνιο

Next Article

Ένας τιτουλάριος κατευθύνει τον Προκαθήμενο της Ελλάδος;

Διαβάστε ακόμα