Περαιτέρω προσέγγιση Αλβανίας – Κοσσυφοπεδίου

Share:

Αλβανία και Κόσοβο συγχρηματοδοτούν το κοινό έργο της «Αλβανικής Εγκυκλοπαίδειας»

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων σήμερα στην Πρίστινα μίλησε για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου για τη συγχρηματοδότηση του μεγάλου έργου στην το πεδίο της Αλβανολογίας: «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια».

Ο πρωθυπουργός Ράμα τόνισε ότι, «αυτό είναι το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς των δύο κυβερνήσεων. Υλοποίηση της δέσμευσης που λάβαμε μαζί στη συνάντηση του Σεπτεμβρίου στην Πρίστινα με τις δύο ακαδημίες που άρχισαν να εργάζονται συγκεκριμένα με τη χρηματοδότηση των δύο κυβερνήσεων για την «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια», το πολυαναμενόμενο μεγάλο αλβανολογικό έργο, το οποίο πραγματοποιείται ως κοινή βούληση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και της κυβέρνησής μας».

Ο πρωθυπουργός Ράμα κήρυξε επίσης την ενοποίηση του Αλφάβητου.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες σύνταξης της εργασίας, από την προετοιμασία μέχρι την εκτύπωση. Σύμφωνα με τη συμφωνία, μη δημόσια ιδρύματα και ανεξάρτητοι ερευνητές στις χώρες τους και από τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τον κόσμο των Αρμπέρων καλούνται επίσης για συνεργασία.

Η «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια» συντάσσεται σε 10 τόμους, με μέσο αριθμό 400 σελίδων ανά τόμο.

Το μεγάλο έργο «Αλβανική Εγκυκλοπαίδεια» υλοποιείται σε μια πενταετία, οι εργασίες για την οποία θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2023.

echedoros-a.gr

Η Αλβανία καταργεί όλους τους τελωνειακούς δασμούς με το Κοσσυφοπέδιο

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε σήμερα (χθες) ότι η χώρα θα καταργήσει όλους τους τελωνειακούς δασμούς με το Κοσσυφοπέδιο, ξεκινώντας από τα αγροτικά προϊόντα.

«Έχουμε κάνει ένα σχέδιο για την κατάργηση όλων των τελωνειακών δασμών σε προϊόντα από το Κοσσυφοπέδιο, θα τους εξαλείψουμε εντελώς».

«Θέλουμε να είναι διμερές με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου», είπε ο Ράμα σύμφωνα με την Koha.

Πρόσθεσε ότι είναι άσκοπο η Αλβανία να καταργήσει τους τελωνειακούς δασμούς για τα κράτη μέλη των Ανοικτών Βαλκανίων και να τους κρατήσει για το Κοσσυφοπέδιο, επισημαίνει η Koha.

Η όγδοη σύνοδος μεταξύ της αλβανικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα,  στην Πρίστινα.

infognomonpolitics.gr

Previous Article

Η εμβολιαστική απάντηση στην COVID-19 ήταν προσχεδιασμένη

Next Article

Οι Βέλγοι απεργούν κατά της αύξησης του κόστους ζωής