Περιορίστηκε η παραμονή των πιστών στη Λαύρα και η κίνηση των αυτοκινήτων

Share:

Για την περίοδο εργασίας της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποδοχή και μεταβίβαση περιουσίας της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου, εισάγεται ειδικό καθεστώς πρόσβασης.

Η διοίκηση του Εθνικού Μουσείου «Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου» εισήγαγε από τις 21 Απριλίου 2023 περιορισμούς στην παραμονή επισκεπτών στο έδαφος της Κάτω Λαύρας, καθώς και στην είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων, αναφέρεται στην επιστολή του μουσείου, την οποία δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram ο δικηγόρος της μονής, πρωθιερέας Νικήτας Τσέκμαν.

Το έγγραφο που υπογράφει ο πρώτος αναπληρωτής γενικός διευθυντής του μουσείου Αλεξάντερ Ρούντνικ λέει ότι «για να οργανωθεί ο έλεγχος πρόσβασης και να προστατευθεί το έδαφος της Κάτω Λαύρας, να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη, διέλευσης οχημάτων, μεταφοράς υλικών αξιών» για την περίοδο εργασιών της επιτροπής που έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για την παραλαβή και μεταβίβαση της περιουσίας «από τις 00:00 της 21ης Απριλίου 2023 εισάγονται περιορισμοί στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην παραμονή των επισκεπτών στο έδαφος της Κάτω Λαύρας».

Η είσοδος και η έξοδος επισκεπτών «για τη τρέχουσα στιγμή» επιτρέπεται από τις 6.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ. από την πύλη επί της οδού Λαύρσκα και πλησίον του ιερού ναού της Εικόνας της Θεοτόκου «Ζωοδόχος Πηγή». Διέλευση οχημάτων (μόνο από την πύλη επί της οδού Λαύρσκα) επιτρέπεται μόνο για εκείνα τα οχήματα που περιλαμβάνονται στη λίστα που καταρτίζεται από το μουσείο ή σε περίπτωση χωριστής συμφωνίας με το μουσείο.

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, στις 21 Απριλίου, αστυνομικοί έκοψαν τις κλειδαριές στο κτίριο 44 της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου.

spzh.news

Previous Article

Οι Χιμαραίοι τίμησαν την Ζωοδόχο Πηγή στο Αθάλι

Next Article

Οι πιστοί στη Λαύρα του Κιέβου κοινώνησαν σήμερα μέσα απ’ τα κάγκελα!