Περιφ. Συμβούλιο Τερνουπόλεως: Έναρξη της επιθεώρησης της Λαύρας του Ποτσάεφ

Share:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Τερνουπόλεως δημιούργησε ομάδα εργασίας που θα μελετήσει τη νομιμότητα της λειτουργίας της UOC στη Λαύρα του Ποτσάεφ.

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης της Τερνουπόλεως Μιχαήλ Γολοβκό ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών της ειδικής ομάδας που θα μελετήσει τη νομιμότητα της χρήσης της Λαύρας του Ποτσάεφ από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, αναφέρθηκε από το γραφείο Τύπου του περιφερειακού συμβουλίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο του Τερνουπόλεως σημείωσε επίσης ότι η επιτροπή θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της περιφερειακής κρατικής διοίκησης, υπαλλήλους της εισαγγελίας, της δικαιοσύνης, της Εθνικής Αστυνομίας, του Κρατικού Τμήματος Γεωκτηματογράφησης και των τοπικών διοικήσεων.

«Εάν η ιστορική δικαιοσύνη αποκαθίσταται σταδιακά στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, ανακύπτουν πολλά ερωτήματα γύρω από τη Λαύρα του Ποτσάεφ, δήλωσε ο κυβερνήτης. – Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, διέταξα τη δημιουργία ομάδας εργασίας για τη μελέτη του θέματος της νομιμότητας χρήσης του συγκροτήματος δομών της Αγίας Λαύρας Κοιμήσεως Θεοτόκου του Ποτσάεφ».

Όπως αναφέρθηκε από την ΕΟΔ, ο επικεφαλής της OCU, Επιφάνιος Ντουμένκο, δήλωσε ότι τα σχέδιά του περιλαμβάνουν την κατοχή δύο λαύρων του Κίεβο και του Ποτσάεφ.

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβούλιου Τερνουπόλεως υποσχέθηκε να ξεκινήσει τη μεταφορά της Λαύρας του Ποτσάεφ στην σχισματική OCU

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Τερνουπόλεως Μιχαήλ Γολοβκό δήλωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση, οι βουλευτές θα υποβάλουν άμεση έκκληση για τη μεταφορά της Λαύρας του Ποτσάεφ στη χρήση του OCU, αναφέρεται από γραφείο Τύπου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μεταφορά της Λαύρας του Ποτσάεφ στην OCU είναι το πρώτο βήμα προς την «απαγόρευση της εκκλησίας της Μόσχας στο έδαφος της Ουκρανίας».

«Απελευθερώνοντας τη χώρα από τους εγκληματίες στο πεδίο της μάχης, πρέπει να φροντίσουμε για την απελευθέρωση από τον πνευματικό ζυγό», δήλωσε ο κυβερνήτης.

Όπως αναφέρθηκε από το ΕΟΔ, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Τερνουπόλεως δημιούργησε ομάδα εργασίας που θα μελετήσει τη νομιμότητα της λειτουργίας της UOC στη Λαύρα του Ποτσάεφ.

spzh.news

Previous Article

Ιερέας UOC: Το κράτος που πολεμά την Εκκλησία θα αυτοκαταστραφεί

Next Article

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Μολδαβίας ἀντιτίθεται στήν νομιμοποίηση τῶν ὁμοφυλοφιλικῶν γάμων