Πληθαίνουν τα κρούσματα των επιθέσεων στους Ιερούς Ναούς

Share:

Πληθαίνουν τα κρούσματα των επιθέσεων στους Ιερούς Ναούς της Πατρίδα μας. Οι αυτοαποκαλούμενοι “αναρχικοί” δεν σέβονται ούτε τις άγιες αυτές ημέρες και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.

Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της συλλογικότητας Pueblo αναφέρουν πως πέταξαν μπογιές και τρικάκια έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 14 Δεκεμβρίου ενώ σε ανακοίνωσή τους βάλλουν κατά του θεσμού της Εκκλησίας, του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου καθώς και κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, έκρηξη σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στο Κολωνάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και ένας νεωκόρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου βρήκε ένα ύποπτο δέμα – αντικείμενο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι επί τους οδού Σκουφά και αφού το μετέφερε λίγο πιο πέρα, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μετά από λίγα λεπτά, η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς. Λίγο αργότερα ένας από τους αστυνομικούς που έφτασε στο σημείο, φαίνεται πως την ώρα που πλησίαζε προς το ύποπτο δέμα, τραυματίστηκε λόγω της έκρηξης που σημειώθηκε. Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είδε τον αστυνομικό να έχει τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 νοσοκομείο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την έκρηξη τραυματίστηκε και ο νεωκόρος της εκκλησίας ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με ελαφρά τραύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:10 το πρωί ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σε μεταλλικό κουτί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η πληροφορία για προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που προβληματίζει τις Αρχές.
Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών εκτός κινδύνου.

Ο γενικής γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Νίκος Ρήγας μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι είναι αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της έκρηξης ενώ και ο ίδιος επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών ανέφερε για το περιστατικό: «Δοξάζω τον Θεό που δεν είχαμε κάποιον νεκρό. Μόλις έμαθα για την έκρηξη το μυαλό μου πήγε στους άστεγους που βρίσκουν πολλές φορές καταφύγιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου».

Previous Article

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: Ο Πρωθυπουργός κομιστής αδελφοκτόνου ιδεολογίας

Next Article

Το Μαυροβούνιο ζητά αυτοκέφαλη εκκλησία