Ποίους Αρχιεπισκόπους θα παραιτήση το Φανάρι;

Share:
Εφημερίς Ορθόδοξος Τύπος

Πληροφορίαι του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Λουδάρου προβλέπουν ότι συντόμως θα ακολουθήση «ντόμινο» εξελίξεων εις τας κεφαλάς Μητροπόλεων της διασποράς. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα orthodoxia.info της 14ης Ιουλίου 2018:
«Η Ελβετία φαίνεται πως ήταν η αρχή, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις που θα γίνουν σε άλλες περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Γερμανία και η Ιταλία που σύμφωνα με ορισμένους δεν αποκλείεται να βρεθούν στο επίκεντρο των εξελίξεων… Εκεί βέβαια που κορυφώνεται το ενδιαφέρον είναι στις τρεις σημαντικές Αρχιεπισκοπές του Πατριαρχείου. Την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, που ποιμαίνει την Μεγάλη Βρεττανία, την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Εκεί που αναμένεται να υπάρξουν άμεσα αλλαγές είναι στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων. Οι συζητήσεις για την ανάγκη αλλαγής στην συγκεκριμένη Αρχιεπισκοπή έχουν πυκνώσει και όλα δείχνουν πως ο Πατριάρχης έχει λάβει τις αποφάσεις του. Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας είναι μία ειδική περίπτωση από κάθε σκοπιά. Ο εκεί ποιμενάρχης, Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός αν και ταλαιπωρείται από προβλήματα υγείας, τα οποία μάλιστα τον είχαν οδηγήσει στο να ζητήσει πολύμηνη άδεια, δεν έχει δείξει πως είναι διατεθειμένος να αφήσει τον θρόνο του. Ο ίδιος μοιράζεται μία πολύχρονη φιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, η οποία αν και τα τελευταία χρόνια έχει περάσει από περιπέτειες, δεν παύει να είναι ισχυρή».

Previous Article

Αδίκως συκοφαντείται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Next Article

ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑΙ ΛΕΣΧΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ