ΠΟΕΔΗΝ: Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σχετίζεται και την αύξηση του αριθμού των ελέγχων

Share:

Δειλά – δειλά ολοένα και περισσότεροι ανακοινώνουν το αυτονόητο: Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων δεν οφείλεται αποκλειστικά στην εξάπλωση του  κορονοϊού , όπως εντέχνως τα ΜΜΕ μας σερβίρουν, αλλά οφείλεται στην ραγδαία αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εξηγεί έναν από τους λόγους αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού δεν σχετίζεται μόνο με την μεγάλη διασπορά του ιού στη κοινότητα, αλλά και με την αύξηση του αριθμού των εργαστηριακών ελέγχων.

Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ τα ημερήσια τεστ σχεδόν διπλασιάστηκαν καθώς γίνονταν από 10.000 με 12.000 τις καθημερινές και 3.000 με 5.000 το Σαββατοκύριακο

Τις τελευταίες 10 ημέρες γίνονται 18.000 με 19.000 τεστ τις καθημερινές και 7.000 τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης γίνονται 2.000 κατά μέσο όρο γρήγορα τεστ την ημέρα.

Ακόμη, ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι μικρός ο αριθμός των τεστ για να εντοπισθεί έγκαιρα ο ιός στη κοινότητα και να απομονωθεί.

Εκτιμά, δε πως το ΕΚΕΑ που τώρα κάνει 1.600 τεστ την ημέρα τις καθημερινές και 800 το Σαββατοκύριακο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο.

«Είχε φθάσει να κάνει 5.000 με 6.000 τεστ ημερησίως. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων μείωσε τον αριθμό στα 1000 τις καθημερινές και 400 Σαββατοκύριακο και τις τελευταίες ημέρες το αύξησε. Πολλά Νοσοκομεία στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια και πληρώνουν 40 ευρώ το ένα» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπροσθέτως, σημειώνει πως δεν αξιοποιήθηκε ακόμη η μέθοδος pool που εξετάζει πολλά δείγματα μαζί τα οποία είναι απαραίτητα για την ιχνηλάτηση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων.

«Ακόμη το ΕΚΕΑ κάνει δοκιμές. Είναι κρίμα μεγάλο οι επικουρικοί υπάλληλοι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊου οι οποίοι όλοι ημέρα δουλεύουν τα τεστ να είναι απλήρωτοι οι μισθοί τους. Δουλεύουν μήνες χωρίς να πληρώνονται» καταλήγει.

sputniknews.gr

Previous Article

28η Οκτωβρίου 1940 – Το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν

Next Article

Από πότε τα επιστημονικά στοιχεία θεωρούνται συνομωσιολογία;

Διαβάστε ακόμα