Ποινική δίωξη κατά τοῦ ἡγουμένου τῆς Λαύρας τῶν Σπηλαίων τοῦ Κιέβου

Share:

 

Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά της αδελφότητας της Λαύρας των Σπηλαίων της Αγίας Κοιμήσεως του Κιέβου.

Η κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας στερήθηκε πρόσφατα το δικαίωμα χρήσης των κύριων καθεδρικών ναών της κρατικής Άνω Λαύρας, ενώ στους σχισματικούς της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» επετράπη να γιορτάζουν εκεί τις εορτές της Γέννησης και των Θεοφανίων.

Και φυσικά, αν πάρουν το δρόμο τους οι εθνικιστές πολιτικοί και οι σχισματικοί , η νόμιμη Εκκλησία θα εκδιωχθεί εντελώς από ολόκληρη τη Λαύρα.

Ο ηγούμενος της μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βίσγκοροντ και Τσερνομπίλ Παύλος έχει ήδη τιμωρηθεί προσωπικά με διαταγή του Προέδρου και τώρα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία εναντίον του για τη θέση του κατά των αχάριστων σχισματικών.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του Λαού Yaroslav Yurchishin , η δίωξη έγινε την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, βάσει του άρθρου του ποινικού κώδικα σχετικά με την «Παραβίαση των ίσων δικαιωμάτων των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή τη θρησκεία τους».

Η ομιλία του Μητροπολίτη στην εορτή της Γέννησης «έσπειρε διχόνοια στους πιστούς», υποστηρίζει ο Βουλευτής και η Γενική Εισαγγελία συμφώνησε μαζί του και άνοιξε δικογραφία.

Παραθέτει τον Σεβασμιώτατο να λέει:

Ο καθεδρικός ναός της Ιεράς Κοιμήσεως παραδόθηκε σε έναν σχισματικό και αυτοκαθαγιασμένο. Ο σχισματικός είναι ο Φιλάρετος και ο αυτοκαθαγιασμένος ο Επιφάνιος. Μου λένε να μνημονεύσω τον Επιφάνιο. Ποιόν; Ένα σχισματικό; Όλη η «αηδία» ξεκίνησε από τον Φιλάρετο.

Σήμερα, ο εκάστοτε «ισχυρός Ηρώδης» απορρίπτει τον Χριστό, σκοτώνοντας όχι 14.000 μωρά, αλλά εκατομμύρια ανθρώπους. Πόσο σοφά τα έκανε όλα ο διάβολος. Με το πρόσχημα της ενοποίησης άρχισαν να διώκουν την Εκκλησία. Θέλουν να καταστρέψουν τον Alexander Nevsky. Πρόκειται για μια ομάδα άθεων ληστών που διεξάγουν ανοιχτό πόλεμο ενάντια στην Εκκλησία. Το κύριο πράγμα για αυτούς δεν είναι ο πόλεμος. Το κύριο πράγμα είναι να καταστραφεί η Αγία, η Καθολική και η Αποστολική Εκκλησία. Δηλαδή να απομακρύνουν εσένα και εμένα από τον Χριστό.

orthochristian.com

Previous Article

Το Υπ. Συμβούλιο της Ουκρανίας υπέβαλε νομοσχέδιο στη Βουλή για απαγόρευση θρησκειών που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Next Article

Η απαγόρευση του UOC είναι συγκρίσιμη με τον διωγμό των πρώτων Χριστιανών