Ποροσένκο: Ρώσοι ορθόδοξοι «Go home»!

Share:

Έκπληκτος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε το Πατριαρχείο της Μόσχας να εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι χθες, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία», καλώντας τους εκπροσώπους της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να μεταβούν στη Ρωσία.

«Όταν ο κ. Ποροσένκο λέει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία, πού αναφέρεται; Υπάρχει μόνο μία Ορθόδοξη εκκλησία που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο στην Ουκρανία και ονομάζεται Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου της Μόσχας). Επικεφαλής είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος, οι κληρικοί και οι προσκυνητές του είναι Ουκρανοί πολίτες. Για αυτούς μιλάει ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Για εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες;», έγραψε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα στο Telegram.

Τον Οκτώβριο η Συνόδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε την απόφασή του να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέλιξη που οδήγησε τη Ρωσική Εκκλησία στην απόφαση να διακόψει τον δεσμό της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγή: Sputnik

Previous Article

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης

Next Article

Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας: Δεν θα συμμετέχουμε στην αυτοκεφαλία!