Προβλήματα στο Σαμπεζύ

Share:

Ο κ. Τέρενς Κουίκ που έχει ταχθεί υπέρ του χωρισμού Πολιτείας – Εκκλησίας επισκέφθηκε το οικουμενιστικό κέντρον της Γενεύης. Το κέντρον όπως φαίνεται παρουσιάζει οικονομικά προβλήματα και επιθυμεί ενίσχυση από την Ελλάδα. Όπως πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα fanarion.blospot.gr της 27ης Νοεμβρίου 2018:

«…ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, αρμόδιος δια θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Τέρενς Κουίκ, επεσκέφθη εθιμοτυπικά το εν Σαμπεζύ Γενεύης «Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου», συνοδευόμενος από την Πρέσβυ κ. Άννα Κόρκα, Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδος στον ΟΗΕ και τους λοιπούς Διεθνείς Οργανισμούς στην Γενεύη, και από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Γενεύη και τα παρακείμενα Καντόνια κ. Θάνο Καφόπουλο.

Τον κύριο Υφυπουργό υπεδέχθη στα προπύλαια του Κέντρου ο Προϊστάμενός του, Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος μαζί με συνεργάτες του Πατριαρχικού τούτου Κέντρου και ομάδα φοιτητών του παρ’ αυτώ λειτουργούντος «Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Ορθοδόξων Σπουδών».

Ακολούθησε μακρά, εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση στο Γραφείο της Προϊσταμενίας, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Ελβετίας, περιστοιχιζόμενος από τον Μέγα Πρωτοπρεσβύτερο της ΜτΧΕ κ. Γεώργιο Τσέτση και τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Ελβετίας, Πρωτοπρεσβύτερο κ. Βασίλειο Κοτρότσιο, ανεφέρθη δια μακρών στο ιστορικό της ιδρύσεως του Κέντρου και του παρ’ αυτώ Ινστιτούτου, και ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την συμβολή του Πατριαρχικού αυτού καθιδρύματος στα Διορθόδοξα και Διαχριστιανικά δρώμενα, μη παραλείψας να κάμει μνεία και των ποικίλης φύσεως δυσχερειών που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα στην άσκηση του λειτουργήματός του».

Previous Article

Ο Σεβ. Μιλήτου και η παραχάραξη

Next Article

Δεν μπορείτε να φέρετε τον τίτλο Κιέβου