Προσβλέπουμε στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share:

Στις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων να αλλάξει την στάση του προστέθηκε και αυτή της Ελληνικής Πολιτείας μέσω του Προέδρου της κ. Παυλόπουλου. Ονόμασε δε “κορυφαίο παράδειγμα” την παράνομη απόφαση της Ιεραρχίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την αυτοκεφαλία της “Ουκρανικής Εκκλησίας”. Κατά τα άλλα η Πολιτεία δεν επεμβαίνει στην Εκκλησία! 

«Η ελληνική Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό του Παλαίφατου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, στον αγώνα σας για την υπεράσπιση των αρχών και αξιών της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ.

«Και στο πλαίσιο αυτό προσβλέπουμε, αναφέροντας ως κορυφαίο παράδειγμα εκείνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αμέριστη στήριξή σας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στον δικό του αγώνα για την εκπροσώπηση και στήριξη των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς και ταραγμένους καιρούς μας» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

ethnos.gr

Previous Article

Επιστρέφω στην Ορθόδοξη Εκκλησία εάν γίνει Αυτοκέφαλη

Next Article

Ὁ Ἀθηνῶν παραδίδει περιουσίαν τῆς Χίου εἰς μετανάστας;

Διαβάστε ακόμα