Προσπαθούν να μας διχάσουν σε δευτερεύοντα ζητήματα

Share:

Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκάς σημείωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης αποσπούν την προσοχή των πιστών από τον παγκόσμιο αγώνα κατά της Ορθοδοξίας.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκά, έχει σχηματιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα ψευδοορθόδοξο λόμπι, το οποίο έχει ως στόχο να καταστρέψει την ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών, έγραψε σχετικά ο ιεράρχης στο κανάλι του στο Telegram.

«Τώρα ο Τύπος συζητά ενεργά ερωτήματα σχετικά με το εάν πρέπει να μνημονεύεται ο Πατριάρχης ή όχι, αν πρέπει να έχουμε μια αυτοκέφαλη Εκκλησία ή όχι. Τα μέσα ενημέρωσης αποσπούν την προσοχή των ορθοδόξων πιστών από ένα πιο σημαντικό και πραγματικά παγκόσμιο πρόβλημα. Και ακούγεται κάπως έτσι – δεν υπάρχει θέση για την Ορθοδοξία στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Ο κόσμος θέλει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την Εκκλησία του Χριστού», έγραψε ο επίσκοπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διωγμός που γνώρισε η Εκκλησία στην εποχή της ΕΣΣΔ δεν μπορεί να συγκριθεί με την απειλή που κρέμεται πάνω από την Ορθοδοξία αυτή τη στιγμή.

«Τώρα έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα υπερ-επαγγελματίες, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους προηγούμενους διώκτες, έχουν δημιουργήσει μια σαφή, συνεπή και μελετημένη επιμελητεία αυτής της διαδικασίας. <… > Για να υλοποιήσουν αυτό, εκδίδουν, αφενός, «τόμους» σε θνησιγενείς θρησκευτικές δομές, αφετέρου, ενσταλάζουν στην παγκόσμια κοινότητα πρότυπα ζωής που δεν συμβιβάζονται με τη χριστιανική ηθική. Η κανονική ανομία, μαζί με την πνευματική υποβάθμιση, καλούνται να μετατρέψουν τη χριστιανική πίστη σε λίπασμα, στερώντας από τους πιστούς όχι μόνο τη χάρη του Θεού, αλλά και κάθε ελπίδα σωτηρίας. Αυτό το λίπασμα θα ανακηρύξει τον Αντίχριστο ως πνευματικό του ηγέτη», είπε ο Μητροπολίτης Λουκάς.

Σύμφωνα με τον ιεράρχη, στην Ουκρανία ο στόχος είναι να γίνει ένα τέτοιο λίπασμα από τη συγχώνευση σε ένα σύνολο διαφορετικών δομών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με τον Χριστιανισμό.

«Για αυτό προσπαθούν να μας διχάσουν σε δευτερεύοντα θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα δόγματα της πίστης. Και το θέμα δεν είναι καθόλου αν θα μνημονεύουμε τον Πατριάρχη Κύριλλο ή όχι, αν η UOC θα είναι μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας ή όχι. Δεν είναι αυτό το ερώτημα. Είναι διαφορετικό, θα είμαστε με τον Χριστό ή θα πάμε να συναντήσουμε τον Αντίχριστο σε κοινό σχηματισμό;» – τόνισε ο επίσκοπος.

Ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκάς κάλεσε τους πιστούς και τους κληρικούς της UOC σε ενότητα. «Βασικά, αυτή είναι η στάση μας στην πίστη», πρόσθεσε.

spzh.news

Previous Article

Πόσους τόμους θὰ λάβη προκειμένου νὰ κατοχυρώση τὸ «Μακεδονικὴ Ἐκκλησία»;

Next Article

«Προσωπικά εσένα θα κάψουμε!»