Προφήτης η προβοκάτωρ ο κ. Τσίπρας;

Share:

Ακούσαμε τον κ. Πρωθυπουργό από βήματος της Βουλής κατά την διεξαγωγή της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης να ισχυρίζεται ότι «κάτι ακραίοι οργανώνουν συλλαλητήρια», αναφερόμενος στην πρωτοφανή σε όγκον ειρηνική διαμαρτυρία της Κυριακής 20ης Ιανουαρίου. Την μεθεπομένη, ανήμερα του συλλαλητηρίου, αναγκάσθηκε να ανασκευάσει τον λόγο του σε συνέντευξη που έδωσε στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Αυγή» λέγοντας:

«-Τι λέτε στους ανθρώπους που θα είναι σήμερα στο συλλαλητήριο, τους κατατάσσετε και αυτούς στην Ακροδεξιά; -Σε μία δημοκρατική κοινωνία, το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά για τις απόψεις τους είναι αδιαπραγμάτευτο. Και διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά με θέσεις που ισχυρίζονται ότι όποιος αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι φασίστας. Θεωρώ όμως ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες -που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο- αλλά και να απέχουν από εκδηλώσεις και συνθήματα μίσους»

Αναρωτώμεθα πως ήταν τόσο βέβαιος ότι θα επέμβουν ακραίες ομάδες; Εφ’ όσον το γνώριζε γιατί δεν εδόθη εντολή στους 2.000 αστυνομικούς να συλλάβουν τα 30 άτομα που δημιούργησαν το πρόβλημα; Δεν αισθάνεται καμία ευθύνη για την αλόγιστη χρήση χημικών; Δεν είναι αυτές μέθοδοι καταστολής, που άλλοτε χρησιμοποίησαν φασιστικά καθεστώτα;

Previous Article

«Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας… Ανακαλύπτοντας την αρχαία χριστιανική πίστη»

Next Article

Ο «ευσεβής» κ. Μπόλαρης