Προφυλακίστηκε ο έλληνας υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας

Share:

 

To πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και τη μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει την απόφαση για τον Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων, όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας.

«Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Αυλώνα, αν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα είναι σκανδαλώδης», αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του

«Η σύλληψη υποψηφίου Δημάρχου δύο ημέρες πριν τις εκλογές δεν συνιστά κράτος δικαίου», προσθέτει χαρακτηριστικά.

«Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία», τονίζει.

«Μια τέτοια απόφαση θα έχει επιπτώσεις και στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία, καθώς προϋπόθεση της ευρωπαϊκής αυτής πορείας είναι η προσήλωση των υποψηφίων προς ένταξη χωρών στους ευρωπαϊκούς κανόνες και στις αρχές του κράτους δικαίου».

«Αποφάσεις σαν τη σημερινή οι οποίες παραβιάζουν τις ανωτέρω αρχές σημαίνουν ότι στην πράξη η Αλβανία δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό δρόμο», καταλήγει.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες χαρακτήρισε την απόφαση πολιτική, όπως όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

«_Είναι παράλογο. Ο Μπελέρη συνελήφθη χωρίς προειδοποίηση, είναι κατά κάποιον τρόπο απαγωγή και ομηρία. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος έδωσε την εντολή για τη σύλληψή του. Μας είπαν ότι η εντολή προήλθε από την ειδική ομάδα Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Από την άλλη, ανώτατες αστυνομικές αρχές έλεγαν ότι προήλθε από την εισαγγελία της Αυλώνας. Ο Έντι Ράμα βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια. Τον καταγγέλλω ότι υποδαυλίζει το μίσος και εκφοβίζει τους πολίτες_», δήλωσε στο euronews o Βαγγέλης Ντούλες, επικεφαλής του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

πληροφορίες ἀπό euronews.com

Previous Article

Αλβανία εκλογές: Ελληνίδα ομογενής καταγγέλλει πιέσεις για να ισχυριστεί ότι χρηματίστηκε από τον Μπελέρη

Next Article

Ἔντονη διαμαρτυρία γιά τήν καταπάτηση τῶν δικαιωμάτων τῆς ἑλληνικῆς μειονότητας τοῦ Σεβ. Κονίτσης κ. Ἀνδρέου