Προχωρούν ανενόχλητοι σε αναβάθμιση του λιμανιού της Αμμοχώστου

Share:

 

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα προκειμένου να διαμορφωθεί το επιχειρηματικό πλάνο για το λιμάνι της Αμμοχώστου αλλά και για να επιλυθούν ζητήματα από την έως τώρα επέκταση

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι Τουρκοκύπριοι στην αναβάθμιση του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου, επιβεβαιώνοντάς ρεπορτάζ της «Σημερινής» για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και αφορούν ευρύτερους στρατηγικούς σχεδιασμούς των κατοχικών δυνάμεων.

Χθες πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα ευρεία συνάντηση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο ψευτοπρωθυπουργός Ουνάλ Ουστέλ, ο ψευτοδήμαρχος Σουλεϊμάν Ουλουτσάι και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους αλλά και του κόσμου των επιχειρήσεων, όπως αντιπρόσωποι εφοπλιστών αλλά και εργατικών συνδικάτων.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση και εποπτεία του επιχειρηματικού σχεδιασμού του λιμανιού της Αμμοχώστου.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκοκυπριακό τύπο, «ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της ασφάλειας του λιμανιού, την δημιουργία νέων πυλών εισόδου, την προμήθεια καμερών ασφαλείας και ακτινογραφικών συσκευών, σχεδιασμός του τρόπου χρήσης των χώρων αποβάθρας λόγω της έντασης της κυκλοφορίας φορτίου, έργο υδροδότησης ολόκληρου του λιμανιού και εγκατάσταση βαλβίδων νερού για πρόληψη πυρκαγιάς στην αποβάθρα, δημιουργία χώρου στάθμευσης TIR».

Όλα τα πιο πάνω ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος, επειδή η επέκταση που έχει ήδη γίνει, αλλά και αυτή που σχεδιάζεται και αφορά τη δημιουργία πολυτελούς μαρίνας, φαίνεται πως διόγκωσε τον κύκλο εργασιών που γίνεται στο λιμάνι με αποτέλεσμα οι υφιστάμενες υποδομές να καθίστανται ανεπαρκείς.

Τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν δυστυχώς πως το κατοχικό καθεστώς προχωρά ανενόχλητο και δίχως να λαμβάνει υπόψη σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ αλλά και «υποδείξεις» της διεθνούς κοινότητας για τερματισμό των παράνομων εργασιών στην πόλη της Αμμοχώστου.

Οι παράνομες εργασίες επέκτασης του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου που γίνονται αφενός για λόγους εμπορικούς-τουριστικούς και αφετέρου για λόγους στρατιωτικούς, έρχεται να επιβεβαιώσει πρόσφατο δημοσίευμα της «Σημερινής» και του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη με τίτλο «Εγκληματική αμέλεια για την Αμμόχωστο και ευρωπαϊκό μοντέλο συμβίωσης (ΒΙΝΤΕΟ)» (20.8.2023).

 

 

λκκ.PNG

 

Στο υπό αναφορά ρεπορτάζ, γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για την δημιουργία νέας πολυτελούς μαρίνας αλλά και για την στρατιωτική αναβάθμιση του λιμανιού της Αμμοχώστου, το οποίοι οι κατοχικές δυνάμεις της Τουρκίας σκοπεύουν να το χρησιμοποιούν σαν ορμητήριό τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

simerini.sigmalive.com

Previous Article

Απογραφή στην Αλβανία: Κρατικές σκοπιμότητες κι επιφυλάξεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας

Next Article

Η πολιτική του κατευνασμού και ο κατήφορος στου κακού τη σκάλα