Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τρίτη δόση του εμβολιασμού

Share:
Πρόσω ολοταχώς η κυβέρνηση για τρίτη δόση και εμβολιασμό παιδιών, ενώ ΕΜΑ και ΠΟΥ ζητούν περισσότερα στοιχεία!
Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ φρόντισε να προετοιμάσει τον λαό για τρίτη δόση εμβολίου και η κυβέρνηση έχει… φουλάρει τις μηχανές για ενισχυτικές δόσεις και εμβολιασμό των παιδιών, η σοβαρή επιστημονική κοινότητα (συγκεκριμένα ο ΠΟΥ και ο ΕΜΑ) διατηρεί ακόμα επιφυλάξεις γι’ αυτά.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση, όσο και αν θέλει να δείχνει πως σέβεται τη γνώμη των ειδικών, πολλές φορές δεν μπορεί να κρύψει πως «καπελώνει» τις επιστημονικές εισηγήσεις και λειτουργεί με δικούς της όρους, καθιστώντας τους Έλληνες «πειραματόζωα» και θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Ένα 16χρονο παιδί είχε αιφνίδιο θάνατο στην Αρκαδία και μόλις 2 μέρες πριν, είχε εμβολιαστεί με σκεύασμα της Pfizer. Πριν καν ολοκληρωθεί η νεκροψία και οι ιστολογικές εξετάσεις, είχαμε… «γιούργια» υπεράσπισης του σκευάσματος από «ειδικούς!
«Το 15χρονο παιδί από την Αρκαδία δεν πέθανε από τον εμβολιασμό. Λένε ψέματα οι αντιεμβολιαστές», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Κώστας Χρυσανθόπουλος.
«Σε αυτό το θάνατο δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο μηχανισμό που να σχετίζεται με το εμβόλιο», είπε ο Νίκος Τζανάκης.
«Δυστυχώς άνθρωποι πεθαίνουν. Πρέπει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός. Ίσως ήταν κάποια αλλεργία. Μην τα ρίχνουμε όλα στο εμβόλιο», είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος!
Δηλώσεις που – επαναλαμβάνουμε – έγιναν πριν καν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις στη σωρό του άτυχου παιδιού!
Ακόμα και αν αποδειχθεί πως ο θάνατος αυτός δεν είχε σχέση με τον εμβολιασμό, δεν παύει να προκαλεί αγανάκτηση ο αντιεπαγγελματισμός από δηλώσεις ειδικών που σαφέστατα εκφράζουν δόγμα κάποιας νεοσύστατης «θρησκείας» και όχι επιστημονική αμεροληψία!
Ελευθέριος Ανδρώνης
sporttime.gr
Previous Article

Ισραήλ: O υπουργός υγείας προδόθηκε από ανοιχτό μικρόφωνο

Next Article

Ευθύνες για το δικαίωμα επιλογής έναντι ευθυνών για το «δικαίωμα» επιβολής