Πότε μπορεί να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ Φαναρίου και Μόσχας;

Share:

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος απάντησε στο ερώτημα αν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί η προηγούμενη ενότητα μεταξύ των Ορθόδοξων.

Ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κίεβου και πάσης Ουκρανίας μίλησε για τις προϋποθέσεις για την αποκατάσταση της Ευχαριστιακής κοινωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σε συνέντευξή του στο περιοδικό Pastor and Flock .

«Θεωρητικά, η διάσπαση της ευχαριστιακής κοινωνίας που συνέβη το 2019 μπορεί να θεραπευτεί», είπε ο Μακαριώτατος, «αλλά για να συμβεί αυτό, ο σεβαστός Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης πρέπει να αντιμετωπίζει όλους ως πρώτους προς τιμή και ίση εξουσία».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Φαναρίου “ενεργεί σαν τον πρώτο τόσο προς τιμήν όσο και στην εξουσία, γεγονός που είναι ξένο προς το Ορθόδοξο πνεύμα της οικειότητας, με το οποίο ζούσε και ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία”.

«Και αυτό που είναι ακόμα πιο απογοητευτικό – δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για μια Ορθόδοξη μετατόπιση σε αυτήν την φαύλη τάση να καθιερωθεί« Ορθόδοξος »παπισμός», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

https://spzh.news

Previous Article

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ;

Next Article

16 Νοεμβρίου

Διαβάστε ακόμα