«Ρωσική προπαγάνδα» οι Κανόνες της Εκκλησίας!

Share:

 

«Ρωσική προπαγάνδα» οι Κανόνες της Εκκλησίας που καταδικάζουν την εισπήδηση του Βαρθολομαίου στις Εκκλησίες Ρωσσίας & Ουκρανίας και το σχισματικό μόρφωμα του ΨευδοΚιέβου, σύμφωνα με τον Ιερομόναχο Νικήτα τον Παντοκρατορινό!

 

Λυκούργος Νάνης, ιατρός.

Βγήκε στον εξώστη της δημοσιότητας και κάποιος ιερομόναχος π. Νικήτας Παντοκρατορινός προκειμένου να μας πει ότι είναι “αλγεινοί” οι χαρακτηρισμοί “αυτοχειροτόνητοι”, “σχισματικοί”, “αχειροτόνητοι”, οι αναφερόμενοι στους Ουκρανούς “κληρικούς”, που στελεχώνουν την αντικανονική “εκκλησιαστική” δομή της Ουκρανίας. Και να μας “αποδείξει” ότι έχει κανονική υπόσταση και ισχύ το εν Ουκρανία εκκλησιαστικό πραξικόπημα με δράστη και ένοχο τον πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Το συγκεκριμένο κείμενο αποτυπώνει με ενάργεια την πνευματική κρίση που μαστίζει μερίδα του αγιορείτικου μοναχισμού, με αιχμή του δόρατος το Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.
Παρακάμπτουν (μήπως για να δηλώσουν την αφοσίωσή τους στον πάπα της Ανατολής;) κάποιοι αγιορείτες το γεγονός ότι η πλειοψηφία των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών δεν έχει αναγνωρίσει ένεκα ουσιωδεστάτων κανονικών λόγων το υπό τον κ. Ντουμένκο μόρφωμα που αυτοτιτλοφορείται Εκκλησία.

Και τάσσονται σκανδαλωδώς υπέρ της αντικανονικότητας που εξυπηρετεί άριστα και αποδοτικά τη γεωπολιτική στοχοθεσία των ΗΠΑ. Το ίδιο πράττουν και ένιοι Ελλαδίτες ιεράρχες με πρώτο και “καλύτερο” τον τραγικά αποτυχόντα αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και το μητροπολίτη Φιλίππων Στέφανο.

Τυγχάνουν και οι δύο τους κανονικώς υπόδικοι και δυνάμει καθαιρετέοι.
Όπως και οι “συνευδοκούντες τοις πράσσουσιν”.

Previous Article

Οἰκουμενιστικές συμπροσευχές στή Σικελία

Next Article

Η Ρώμη πρέπει να αναγνωρίσει ότι η παπική ουνία δεν είναι ο δρόμος ενότητας