Σέρβος καί Οὐκρανός Ἐπίσκοπος συλλειτουργοῦν στήν Λαύρα Ποτσάεφ κατά τήν Πεντηκοστή

Share:

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, κατά τη μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής, ιεράρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκε τη Λαύρα της Ιεράς Κοιμήσεως Πότσαεφ στη δυτική Ουκρανία και τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Βίντεο που δείχνει τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Remesiana Στέφανο, της Μητρόπολης Βελιγραδίου, να συναναστρέφεται με τον ηγούμενο της Λαύρας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Pochaev Βλαντιμίρ και να διαβάζει το Ιερό Ευαγγέλιο, δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα First Cossack στο Telegram .

«Ο Επίσκοπος Στέφανος της Ρεμεσιάνα έφτασε για να δηλώσει τήν υποστήριξή του στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (UOC). Μαζί με τον ηγούμενο της Λαύρας, Μητροπολίτη Βλαδίμηρο και εκατοντάδες Ορθόδοξους Ουκρανούς, προσευχήθηκε στον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως την παραμονή της εορτής της Πεντηκοστής», γράφει το κανάλι.

Αν και η επίθεση του κράτους στην κανονική UOC έχει επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου τους τελευταίους μήνες, η Λαύρα Pochaev αποτελεί επίσης στόχο εδώ και αρκετά χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, οι κοινοβουλευτικοί βουλευτές υπέβαλαν νομοσχέδια για την κατάσχεση του μοναστηριού από την Εκκλησία , οι προσκυνητές εμποδίστηκαν να φτάσουν στον ιερό χώρο και οι σχισματικοί δημιούργησαν τη δική τους «Λαύρα Pochaev» στα χαρτιά —το πρώτο βήμα στα σχέδιά τους να αναλάβουν το μοναστήρι.

 Ο Σεβασμιώτατος Στέφανος επισκέφθηκε παλαιότερα την Ουκρανία (τον Ιούλιο του 2021) για την 1.033η επέτειο από τη Βάπτιση των πρώτων Ρώσων στο Κίεβο. Ενθάρρυνε τους Ουκρανούς πιστούς εν μέσω των ταλαιπωριών τους στα χέρια των σχισματικών και των κοσμικών αρχών: «Ο Θεός είναι μαζί μας! Είναι και θα είναι για πάντα! Όταν έρχονται δοκιμασίες, σημαίνει ότι ο Θεός είναι μαζί μας, ότι ο Θεός μας αγαπά».

orthochristian.com

Previous Article

Σεβ. Ράσκας καί Πριζρένης Θεοδόσιος: Ἔκκληση γιά εἰρήνη

Next Article

Μητροπολίτης Τσερκάσι: Τα αντιεκκλησιαστικά ΜΜΕ παίρνουν οικονομικές ενισχύσεις από πρεσβείες δυτικών κρατών