Σεβ. Φιλίππων: Δεν έγινε δημοψήφισμα!

Share:

Την αντίδρασίν του εξεδήλωσεν εις συνέντευξιν ο Σεβ. Φιλίππων σχετικώς με το «σκοπιανόν». Διατί δεν ζητεί ακόμη και τώρα την σύγκλησιν της Ιεραρχίας; Διότι ούτε ο Πρωθυπουργός τον ερώτησεν αλλά ούτε ο Αρχιεπίσκοπος. Συμφώνως προς την ιστοσελίδα kavalapost.gr της 12ης Φεβρουαρίου 2019:

«Θέλω να πω με απόλυτη συναίσθηση των λόγων μου, ότι αφενός μεν, εμένα προσωπικά δεν με ρώτησε κανείς, γιατί δεν έγινε δημοψήφισμα, για να αποφασίσω και να πω την άποψή μου ως πολίτης αυτής της χώρας για το πως θέλω να ονομάζεται η γειτονική μας χώρα και αφετέρου αισθάνομαι πως η συμφωνία αυτή, εκ μέρους των γειτόνων τουλάχιστον, δεν έχει τηρηθεί. Συνεχώς υπάρχουν μηνύματα τα οποία διεκδικούν εθνότητα, γλώσσα και λοιπά, τα γνωρίζουμε και τα έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Τώρα, το εάν το ελληνικό κοινοβούλιο με ελάχιστη πλειοψηφία αποφάσισε να χαρίσει αυτό το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας στη γειτονική μας χώρα, θα το κρίνει η Ιστορία και οι μετέπειτα γενεές. Ο καθένας θα γράψει το όνομά του ανάλογα με ποιά γράμματα, όπως λέμε στην καθαρεύουσα, στις δέλτους της Ιστορίας».

Για το ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ υποστήριξε ότι «εγώ ποτέ δεν θα τους αναφέρω ως Βορειομακεδόνες, πολύ περισσότερο ως Μακεδόνες, απλά μόνο Σκοπιανούς» σχολίασε: «Ναι, συμφωνώ μαζί του, περιμένουν κάποιοι από εμάς που λέγαμε ότι δε συμφωνούμε με τη παραχώρηση του ονόματος αυτού στη γειτονική χώρα, τώρα να βγούμε και να πούμε αυτήν τη χώρα Βόρεια Μακεδονία; Και πως θα πω τη Μακεδονία τη δική μας εδώ; Εκτός αν θεωρούν ότι δεν είναι δική μας».

Previous Article

Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ

Next Article

Στον Αρχιεπίσκοπο…. Μήπως να παραχωρήσετε τη θέση σας σε κάποιον λιγότερο μειλίχιον;

Διαβάστε ακόμα