Σε αδιέξοδο η σχισματική Ουκρανική Εκκλησία

Share:

Η σχισματική Ουκρανική Εκκλησία λόγω της συμπόρευσή της με τον Ουνίτη Πρωθυπουργό Ποροσένκο, για να πετύχει την “Αυτοκεφαλία”, τώρα δέχεται ένα απρόσμενο χτύπημα από την Ουνίτικη Εκκλησία.

Άδεια για τρεις Θείες Λειτουργίες τον χρόνο ζητά από τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμαν, ο Επικεφαλής των Ουνιτών της Ουκρανίας Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ.

“Εκ μέρους της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας απευθύνουμε έκκληση σε εσάς, ως επικεφαλής της Κυβέρνησης της Ουκρανίας, να μας παραχωρήσετε άδεια για να λειτουργήσουμε στην Αγία Σοφία Κιέβου στις 7 Απριλίου κάθε έτους, στις 16 Ιουνίου και στις 21 Σεπτεμβρίου” – αναφέρει σε επίστολή του προς τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ τονίζει ότι το εν λόγω αίτημα για ειδική χορήγηση άδειας, υπόκεινται στην ανάγκη να αναπτυχθεί με εδραιωμένη θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, απηύθυνε έκκληση στον Αρχιεπίσκοπο Σβιατοσλάβ να μην τελέσει Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία, διότι αποτελεί τον Καθεδρικό Ναό του Μητροπολίτη Κιέβου.

romfea.gr

Previous Article

Οι ιερείς της Κρήτης δίνουν χρήματα για τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης.

Next Article

«Μητροπολίτης» Ουκρανίας: Άνοιγμα προς τον σοδομισμό!