Σε πολεμική ετοιμότητα η Ελλάδα

Share:

Αποφασισμένη να βυθίσει το τουρκικό γεωτρύπανο εμφανίζεται η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εάν εμφανιστεί στα ελληνικά ύδατα.

Απέπλευσε για την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ (YAVUZ), το οποίο έχει τεθεί υπό τη στενή παρακολούθηση των πολεμικών πλοίων του Στόλου.

Το γεωτρύπανο των Τούρκων πέρασε τα μεσάνυχτα νότια από το Καστελόριζο πλέοντας προς την Αττάλεια.

Δείτε τη θέση του πλοίου, στις 07:00 το πρωί της Δευτέρας.

Η απόφαση, όπως γράφει το militaire.gr, ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και ήδη από το πρωί της Κυριακής πολεμικά πλοία του Στόλου έχουν λάβει τις σχετικές εντολές. Το «ΓΙΑΒΟΥΖ» συνοδεύεται από μία τουρκική φρεγάτα και από μία κορβέτα.

Να σημειωθεί ότι το πλοίο, δεν το συνοδεύουν μόνο σκάφη του τουρκικού ναυτικού. Συνεχώς παρακολουθείται από αέρος από μη επανδρωμένο αεροσκάφος τουρκικής κατασκευής.

Η παρουσία πολεμικών πλοίων του Στόλου μας κρίθηκε αναγκαία για να αποφευχθεί οποιαδήποτε «πονηριά» των Τούρκων , οι οποίοι έχουν ανακοινώσει ότι ο προορισμός του ΓΙΑΒΟΥΖ είναι η Κύπρος. Ωστόσο μέχρι να φθάσει εκεί πολλά μπορούν να επιχειρήσουν οι Τούρκοι.

Η απόφαση για παρακολούθηση του Στόλου, όπως προβλέπεται επί της ουσίας είχε ανακοινωθεί στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο CNN Greece. Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί».

Ο Τσίπρας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος με τη σειρά του έχει διαρκή επαφή με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Σ. Πετράκη.

Η πορεία που έχει τις τελευταίες ώρες το τουρκικό γεωτρύπανο ΓΙΑΒΟΥΖ δείχνει ότι είναι πιθανόν να πλέει προς το Ακσάζ , όπου πιθανότατα θα γίνει και αλλαγή πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν. Άλλες πληροφορίες λένε ότι πάει προς Αττάλεια.

newsbomb.gr

Previous Article

Τα Ηλιοστάσια – Η παγανιστική και αποκρυφιστική χρήσις τους

Next Article

Οπως ο Ιούδας πρόδωσε τον Χριστό έτσι και ο Επιφάνιος πρόδωσε και μένα

Διαβάστε ακόμα