Σιγά, μην κάνετε και λιτανείες!

Share:

Νέο χαστούκι από την Πολιτεία στην απούσα Ιεραρχία. Απαγορεύονται οι λιτανείες ακόμα και αν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας. Η Πολιτεία συνεχίζει να νομοθετεί για την Εκκλησία λες και είναι οργανισμός. Είναι τόσο το μένος του διαβόλου που δεν θέλει να λιτανευθεί η εικόνα της Παναγίας, αν μπορούσε θα έκλεινε και πάλι τις Εκκλησίες τον Δεκαπεντάγουστο. Μεγάλες οι ευθύνες της σημερινής Ιεραρχίας η οποία άφησε τον πιστό λαό χωρίς ποιμένες.

Μετά τη διαφωνία της Κυβέρνησης με την Ιερά Σύνοδο όσον αφορά τις λιτανείες κατά τη διάρκεια εορτών και με αφορμή την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τις θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι η αναστολή αφορά τη διεξαγωγή κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, οποιασδήποτε θρησκείας ή δόγματος, που πραγματοποιούνται μέσω της διενέργειας πομπής εκτός των χώρων θρησκευτικής λατρείας.

Για την αναστολή συναποφάσισαν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών.

briefingnews.gr

Previous Article

Δεν θα προσαρμοσθούμε στις αντιχριστιανικές κυβερνητικές ή και καθηγητικές υποδείξεις

Next Article

Η Αγία Τράπεζα άθικτη και το καντήλι αναμμένο μετά από την έκρηξη στη Βηρυτό

Διαβάστε ακόμα