Σκληρή ανακοίνωση από τους Αρμένιους για τον Αρχ, Αμερικής

Share:

Σάλος έχει προκληθεί από την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” στη Νέα Υόρκη. Η φωτογραφία στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εμφανίζεται μαζί με τον Τατάρ δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προφανώς δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση, ούτε αρμοδιότητα να συζητά με τον Τούρκο πρόεδρο θέματα που αφορούν Έλληνες πολίτες μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Πολύ περισσότερο μάλιστα είναι προβληματικό ο πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης της ελληνικής και κυπριακής ομογένειας στις ΗΠΑ να στέλνει τέτοια μηνύματα, που εξομοιώνουν και θέτουν υπό καθεστώς αμοιβαιότητας την  ελληνορθόδοξη κοινότητα στην Τουρκία, με την ακμάζουσα μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη αθωώνοντας πρακτικά την Τουρκία για τα όσα έχει διαπράξει εναντίον των «αλλόθρησκων» όπως καταγράφονται στις εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Ηχηρό χαστούκι στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο αποτελεί η ανακοίνωση της Αρμενικής Οργάνωσης ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έγραψε στο twitter μετά από το σάλο που προκλήθηκε:

militaire.gr

Previous Article

Κυπριακές οργανώσεις: «Ο Αρχιεπίσκοπος προκάλεσε το αίσθημα δικαιοσύνης»

Next Article

Έντονη δυσφορία σε Αθήνα και Λευκωσία για τον Αμερικής Ελπιδοφόρο