Στην ιεραρχία θα συζητηθεί και το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Share:

Στις 19-20 Μαρτίου θα συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως αποφασίστηκε στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Το σώμα των ιεραρχών θα αποφανθεί αν αποδέχεται ή όχι τις προτάσεις Γαβρόγλου για σχέσεις κράτους – Εκκλησίας και μισθοδοσία κλήρου, αλλά και να εκλεγούν νέοι μητροπολίτες σε Σιάτιστα, Γλυφάδα και Περιστερίου.

Παράλληλα, στην ιεραρχία θα συζητηθεί και το θέμα της αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει πάρει ακόμα θέση.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος δήλωσε σχετικά: «Στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο συζητήσαμε αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το θέμα της μισθοδοσίας» και πρόσθεσε ότι αναφορικά με αυτό το θέμα θα γίνει ό,τι θέλει η πολιτεία, η εκκλησία και οι παπάδες. Μετά την σύγκληση της Ιεραρχία θα έχουμε καθαρή εικόνα».

Σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα απόφαση, καθώς οι επιτροπές συζητούν ακόμα: «Η απόφαση θα βγει κάποια στιγμή, καθώς το θέμα μελετάται» επεσήμανε.

Την Τρίτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε δεκτή την παραίτηση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομου. Την παραίτηση κόμισε στη ΔΙΣ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον κ. Χρυσόστομο, στην κατοικία του στο Μητροπολιτικό Μέγαρο.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένει πλέον την επίσημη τοποθέτηση της Ιεραρχίας χωρίς να αποκλείουν αλλαγές επί του κειμένου. Παρόλα αυτά, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι αλλαγές αυτές θα περιοριστούν σε μια διαφορετική φραστική αποτύπωση, και δεν θα πρόκειται για επί της ουσίας αλλαγή των αρχικών θέσεων της κυβέρνησης.

newpost.gr

Previous Article

Αποπροσανατολισμό θέλει να δημιουργήσει ο Αμερικάνος πρέσβης

Next Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ Β΄

Διαβάστε ακόμα